ΑΝ.ΕΛ.: κ. πρωθυπουργέ προστατέψτε το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων

Σε κοινή τους δήλωση ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης εθνικής άμυνας βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γεωρ. Νταβρής και ο αναπληρωτής τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης εθνικής άμυνας Μπάμπης Παπασπύρου, με αφορμή τις περικοπές που σχεδιάζονται στα ειδικά μισθολόγια αναφέρουν τα εξής.

«Με την ευκαιρία των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων (Ε.Δ), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στον αγώνα τους και τον στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Είμαστε δίπλα τους όχι απλά με πολιτικούς όρους και στο πλαίσιο τυπικών δηλώσεων συμπαράστασης.

Είμαστε δίπλα τους γιατί τα στελέχη των Ε.Δ , δεν είναι ούτε αντιπαραγωγικοί, ούτε αυτιστικοί όπως τους είχε αποκαλέσει ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Βενιζέλος αντίστοιχα.

Είμαστε δίπλα τους γιατί όπως είχε πει ένας κορυφαίος της ελληνικής διπλωματίας ο κ. Δούντας, σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών τη δεκαετία του ’80, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μιας δημοκρατικής χώρας είναι κατ’ εξοχήν παραγωγικοί μηχανισμοί, καθ’ όσον εξασφαλίζουν το περιβάλλον και το αγαθό της ασφάλειας, που άνευ τούτου ουδεμία οικονομική ή άλλη παραγωγική διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις κατοχής της τρόικας, με τα μνημόνια και με τα νέα μέτρα των 11,5 δις ευρώ προσπαθούν να καταστήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς πίστη, εξαθλιωμένους και με καταρρακωμένο ηθικό.

Πρέπει να καταλάβετε κύριοι της Κυβέρνησης ότι, οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι σπλάχνα απ τα σπλάχνα μας, είναι ένα με το λαό και δεν θεωρούν τον δικό τους αγώνα ξέχωρο απ τον αγώνα που δίνει και ο τελευταίος Έλληνας για να επιβιώσει.

Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ