ΕΛΜΕ Λάρισας: Κουδούνι με πολλά προβλήματα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας  αποφάσισε σε συνεδρίασή του να καταγγείλει τις τεράστιες ελλείψεις που θέτουν εν αμφιβόλω τη σωστή λειτουργία των σχολείων και παράλληλα κάνει  έκκληση στο ΥΠΕΠΘ και σε όλους τους  αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία των σχολείων  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σήμερα. Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. τονίζει τα εξής:

«Τα σχολεία  αντιμετωπίζουν αυξημένα έξοδα, χωρίς να υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία των σχολικών επιτροπών. Η πολιτική των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει ως αποτέλεσμα  οι γονείς να συμβάλουν οικονομικά  για τη λειτουργία τους. Η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους – θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα. Για το λόγο αυτό ζητούμε την επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

 Οι ελάχιστοι διορισμοί που ανακοίνωσε το υπουργείο για την εκπαίδευση 185 εκπαιδευτικοί  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς (λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων). Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, τα νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το δημόσιο, αποτελούν και πάλι το αντιλαϊκό πλαίσιο πολιτικής της  κυβέρνησης. Η εφεδρεία,  θα είναι πιο σκληρή  από την εφεδρεία που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Η εφεδρεία, ανεξάρτητα με τη μορφή που θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με τα 640 ευρώ μισθό  οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.

Δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε, για να σταματήσουμε αυτήν την πολιτική, που εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ