ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να αποτραπεί η έφοδος της Χρυσής Αυγής στο παζάρι της Λάρισας

Με αφορμή την προαναγγελία εφόδου της Χρυσής Αυγής στο παζάρι της Λάρισας, διά των δηλώσεων του βουλευτή της Χρ. Αλεξόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για να τους υπενθυμίσει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός και η βία δεν είναι λύσεις σε κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, όπου επιλέχθηκαν ως τρόπος σκέψης και δράσης, δημιούργησαν ανεξέλεγκτες και ζοφερές καταστάσεις για όλες τις κοινωνίες.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Χ.Α., θέλοντας πάση θυσία να κρύψει πως βρίσκεται από την πλευρά των ισχυρών και αποτελεί δύναμη κρούσης του συστήματος, προσπαθεί με παραστάσεις τύπου Ραφήνας και Μεσολογγίου, να πείσει ότι προσπαθεί  να λύσει προβλήματα της χώρας (!).

“Ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε στη δήλωσή του πως κάθε έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να ζητά χαρτιά νομιμότητας απ’ όπου θέλει. Εμείς απαντούμε ότι αυτό είναι δουλειά των αρμοδίων αρχών, διαφορετικά πολύ σύντομα θα ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι θα στρέφονται εναντίον όλων.

Το Μνημόνιο και οι πολιτικές όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την χώρα, ευθύνονται για τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ευθύνεται επίσης μια πανευρωπαϊκή πολιτική, η ίδια που ασπάζεται και ακολουθεί και η Χρυσή Αυγή, που τιμωρεί τους φτωχότερους. Μόνο που δεν φταίνε οι φτωχότεροι. Φταίνε αυτοί τους οποίους καλύπτει η Χ.Α. με τέτοιες παρεμβάσεις”, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, να προλάβουν ή να πατάξουν περιστατικά αντιποίησης αρχής και καθιστούμε υπεύθυνο για αυτές τις ντροπιαστικές καταστάσεις, που επιχειρούν να εμπεδώσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια.

“Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν οι πατριώτες που έδιωχναν τους Γερμανούς, όταν οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής ταυτίζονταν με τους κατακτητές και συνεργάζονταν μαζί τους. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να τους αφήσουν να αμαυρώσουν τις δημοκρατικές μας παραδόσεις.

Απέναντι στα τάγματα εφόδου, εμείς καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας να αντιπαραθέσουν την παλλαϊκή συσπείρωση και μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, στον τόπο που γέννησε την Δημοκρατία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ