Τσουχτερά πρόστιμα σε Λαζόπουλο – TRT από το ΕΣΡ

Στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου επεβλήθη το υψηλότερο πρόστιμο του ΕΣΡ κατά την προχθεσινή (11/9) συνεδρίασή του. Συνολικά τα πρόστιμα που «έπεσαν» ανέρχονταν στα 51.000 ευρώ…

Η εκπομπή «Αλ Τσαντίρι που προβλήθηκε την 1η Μάϊου 2012– κατά την προεκλογική περίοδο θεωρήθηκε από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι είχε έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών Ελένης Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς της εκπομπής.

Παράλληλα, σύσταση κάνει το ΕΣΡ για την ίδια εκπομπή, για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρύσα Ρώππα η οποία επίσης συμμετείχε σε σκετς.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή προέβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή.

Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς», ενώ με το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα από το ΕΣΡ στοιχεία για την ροή προγράμματός του.

Το Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε και «Ράδιο Ταϋγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ