Ελεγχοι ΣΔΟΕ σε νυν και πρώην βουλευτές

Στο «μάτι» του ΣΔΟΕ βρίσκονται τουλάχιστον τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην αλλά και νυν βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα μετά από καταγγελίες που έγιναν επωνύμως ή ανωνύμως σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων.

Ήδη διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία. Ταυτόχρονα έχουν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχομένων και συσχετίζονται τα ποσά και οι κινήσεις των λογαριασμών αυτών με τα όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες.

Ειδικότερα, οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται, κατʼ αρχήν, στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα όσα αναγράφουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ελεγχθέντων, οι οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τις τράπεζες το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων ατόμων και στενών συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή Ημερησία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ