5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ματαιώσετε το γάμο σας

Θα εκπλαγείτε από το πόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν πάρει διαζύγιο, λένε ότι γνώριζαν πριν ακόμη παντρευτούν ότι ο γάμος τους θα ήταν λάθος. Παρακάτω είναι πέντε προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε το μεγάλο βήμα:…

1. Δεν τα πάτε καλά με την οικογένειά του/της. Πολλά ζευγάρια παντρεύονται ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, γιατί σπάνια συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα με τα πεθερικά έχουν την τάση να γίνονται χειρότερα με την πάροδο του χρόνου – ειδικά όταν έρχονται τα μωρά. Εάν η οικογένειά του/της προκαλεί πρόβλημα στη σχέση σας πριν παντρευτείτε, είναι ένας καλός λόγος να το ξανασκεφτείτε.

2. Γνωρίζεστε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερη συμπεριφορά τους πρώτους δώδεκα μήνες της σχέσης. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τείνουν να χαλαρώνουν, και μόνο τότε μπορείτε να δείτε το πραγματικό πρόσωπο κάποιου. Αυτό είναι σημαντικό διότι ιδανικά, όταν παντρευτείτε, θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του/της- και επομένως θα πρέπει να γνωρίζετε αν ο/η σύντροφός σας είναι κάποιος με τον οποίο/α μπορείτε να ζείτε την κάθε ημέρα, σε μακροπρόθεσμη βάση, και αφού ο μήνας του μέλιτος τελειώσει.

3. Δεν έχετε συμφωνήσει για παιδιά, σταδιοδρομία και άλλα θεμελιώδη ζητήματα. Πολλά ζευγάρια ασχολούνται τόσο πολύ με το σχεδιασμό του γάμου, που ξεχνούν να μιλήσουν για τα θεμελιώδη ζητήματα της ζωής που θα μοιραστούν μαζί.
Θα έχετε παιδιά; Πόσα; Πού θα ζείτε; Θα δουλεύετε και οι δύο ή κάποιος θα μένει στο σπίτι με τα παιδιά; Πώς θα μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού;
Τα ζευγάρια θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής, όπως κάνουν και με τις λεπτομέρειες του γάμου τους. Αν δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία σε θεμελιώδη θέματα πριν το γάμο, θα ήταν καλύτερα να μην κάνουν αυτό το βήμα, παρά μόνο αφού καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την κοινή ζωή τους.

4. Δεν διαθέτετε την απαραίτητη δεξιότητα για την επίλυση των συγκρούσεων. Πολλά ζευγάρια διαγράφουν τις διαφωνίες που εμφανίζονται λίγο πριν το γάμο, και τις αποδίδουν στον πανικό που πιάνει τους περισσότερους λίγο πριν παντρευτούν. Η αλήθεια είναι ότι αν μαλώνετε άσχημα με το σύντροφό σας και τίποτα –στο τέλος- δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε, τουλάχιστον μέχρι να βελτιώσετε και οι δύο τις δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων. Οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν καλές δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και τα καλά νέα είναι ότι τα ζευγάρια μπορούν και πρέπει να τις μάθουν πριν παντρευτούν.

5. Το ένστικτό σας σας λέει να τον ματαιώσετε. Το ένστικτό μας μας λέει κάποια πράγματα για κάποιο λόγο, και όσοι από εμάς δεν το ακούμε καταλήγουμε με προβλήματα. Αν το ένστικτό σας σας λέει να ματαιώσετε το γάμο σας, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα, και θα έπρεπε –τουλάχιστον- να αναβάλετε το γάμο σας μέχρι η αίσθηση που έχετε, γίνει καλύτερη. Αν είναι γραφτό να είστε μαζί, αυτό που σήμερα σας λέει να μην παντρευτείτε, αύριο θα περάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ