Εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων των σπουδαστών στο συμβούλιο του ΤΕΙ

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε ενιαία συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Λάρισας και των παραρτημάτων του, για την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη του εκπροσώπου των σπουδαστών στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας. Στην συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, Ν. 4009/2011 και 4076/2012, και το στενό χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπου σπουδαστών στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας, προκηρύσσουμε εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των σπουδαστών, στο νέο συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας, σύμφωνα με τον νόμο.

2. Ο εκπρόσωπος θα έχει μονοετή θητεία.

3. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 19/9 από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. Η ψηφοφορία δύναται να παραταθεί σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, μετά από απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

4. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών, στα κεντρικά κτήρια του ΤΕΙ Λάρισας. Τυχόν επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 20/9 και σε περίπτωση εκ νέου ακύρωσης για οποιαδήποτε λόγο στις 21/9, τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο.

5. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι σπουδαστές εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4009/2011. Ο εκπρόσωπος των σπουδαστών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εκλέγεται από το σύνολο των ενεργών σπουδαστών με ενιαίο ψηφοδέλτιο και άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν με αίτηση των ενδιαφερόμενων, η οποία υποβάλλεται στην εφορευτική επιτροπή μέχρι αύριο στη 1 μ.μ. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους με γραπτή δήλωση, η οποία υποβάλλεται στην εφορευτική επιτροπή το αργότερο έως αύριο.

6. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί βάσει των εκλογικών καταλόγων των σπουδαστών που θα χορηγηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΤΕΙ Λάρισας.

7. Κάθε υποψήφιος μπορεί με γραπτή του δήλωση στην εφορευτική επιτροπή να διορίσει μέχρι αύριο έναν αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωτή από τους φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας.

8. Έγκυρα θεωρούνται όλα τα ψηφοδέλτια που φέρουν τα σύμβολα (+) ή (ν) ή (χ) δεξιά ή αριστερά από ένα μόνο ονοματεπώνυμο του ενιαίου ψηφοδελτίου.

9. Κάθε σπουδαστής για να συμμετέχει στην ψηφοφορία θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή άλλο επίσημο έγγραφο.

10. Λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικές με τη διαδικασία των εκλογών (εκλογικοί φάκελοι, ψηφοφορία, κλπ) θα καθοριστούν με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

11. Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου σπουδαστών στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας θα πρέπει να κοινοποιηθεί: α) στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας, β) σε όλους τους σπουδαστές με ανακοινώσεις: στον έντυπο ημερήσιο τύπο, στους πίνακες ανακοινώσεων των Σχολών και των Τμημάτων του ΤΕΙ, και στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Λάρισας και γ) στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ