Νέες αίθουσες στο 1ο δημοτικό Γιάννουλης

Σύντομα ξεκινάνε οι εργασίες για τη δημιουργία νέων αιθουσών για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών της περιοχής. Αυτό έγινε γνωστό μετά την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για το έργο «Προσθήκη Αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολειό Γιάννουλης» προϋπολογισμού  1.943.347,00 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η υλοποίηση του έργου αυτού έχει σαν στόχο την απόδοση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος που πρόκειται να λειτουργήσει ως Ολοήμερο Σχολείο. Η δημιουργία αιθουσών στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της Γιάννουλης, που πλέον εκπληρώνεται μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με τη δημιουργία τους αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές, σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον. Μέσα απ’ τη συνεργασία των υπηρεσιών μας με το Δήμο και τους εκπαιδευτικούς χρηματοδοτούμε ένα έργο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, στηρίζοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων που εκπόνησε τη μελέτη, με Κύριο του έργου το Δήμο Λαρισαίων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, προχωράνε οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Αναδόχου , για την έναρξη υλοποίησης της κατασκευής. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. το Μάιο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης, που προέκυψε μετά το διαγωνισμό είναι 1.688.143,45 €. 

Αντικείμενο του έργου είναι η προσθήκη καθ’ ύψος και κατά πλάτος αιθουσών και συνοδών εγκαταστάσεων, καθώς και η ανέγερση νέου γυμναστηρίου, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης. Το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η προσθήκη και στο οποίο εδρεύει το 1ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων. Η επιφάνεια του όλου οικοπέδου είναι 3.457 τετραγωνικά μέτρα. Οι υπάρχουσες κατασκευές είναι 954 τετραγωνικά μέτρα ενώ θα κατεδαφιστούν παλαιά κτίσματα 190 τετραγωνικά μέτρα.  Ειδικότερα θα κατεδαφιστούν ένα μικρό συγκρότημα WC , ένα μικρό βοηθητικό κτίριο, το λεβητοστάσιο, το στέγαστρο γυμναστικής και η ισόγεια πτέρυγα αιθουσών που βρίσκεται σε επαφή με το παλιό διώροφο κτίριο στη νοτιοδυτική πλευρά.

Στη θέση αυτή θα κατασκευαστεί Διώροφο συγκρότημα αιθουσών με υπόγειο, το οποίο θα επικοινωνεί με το υπάρχον παλιό διώροφο κτίριο. Στη θέση του βοηθητικού κτιρίου και του παλιού WC , θα κατασκευαστεί η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος, νέο κλιμακοστάσιο και κυλικείο στο ισόγειο. Πάνω από τις πρόσφατα κατασκευασμένες τουαλέτες θα κατασκευαστούν νέες αίθουσες.

Τέλος, στη θέση του παλιού στεγάστρου γυμναστικής, θα κατασκευαστεί νέο Γυμναστήριο – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και το συνδετήριο διάδρομο μεταξύ του πέτρινου ισογείου κτιρίου, του γυμναστηρίου και του νέου συγκροτήματος που θα δημιουργηθεί.

Στα υφιστάμενα κτίρια θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη σύνδεσή τους με τα νέα κτίρια όσο και οι βελτιώσεις που απαιτούνται (όπως αντικατάσταση της παλιάς φθαρμένης στέγης με νέα, αντικατάσταση φθαρμένου και επικίνδυνου ως εκ τούτου δαπέδου, αντικατάσταση στις πόρτες και στα εξωτερικά κουφώματα κ.α.)Στο παλιό πέτρινο κτίριο θα γίνουν αντίστοιχες εργασίες, όπως αντικατάσταση εσωτερικών πορτών, δαπέδου κ.α.

Συνολικά θα γίνουν όλες οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να αποδοθεί το σχολικό συγκρότημα σε άριστη κατάσταση και με πλήρη δυναμικότητα λειτουργίας, καταργώντας τη λειτουργία νοικιασμένης αίθουσας  και τακτοποιώντας την σημερινή έλλειψη χώρων εργαστηρίων. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται σε 12 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον Δήμο Λαρισαίων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ