Τρομάζουν πολλούς οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό

Απάντηση της οργάνωσης Λάρισας σε ΕΟΑΣΛ και ΓΕΩΤΕΕ

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εκτροπή Αχελώου και η απήχηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την αγροτική οικονομία (από τον πρόεδρό του στη ΔΕΘ) τροφοδότησαν περίεργες αντιδράσεις.

Για παράδειγμα, οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ θεωρούν ως πραγματικό κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για να αντιταχθεί στην εκτροπή, τη διάθεσή του να συντονιστεί με τις επιταγές της ΕΕ και να «προωθήσει την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, στο πλαίσιο των στόχων της ΚΑΠ». Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ αρκείται στη σπέκουλα για τις πραγματικές μας διαθέσεις, αρνούμενο τον διάλογο με επιχειρήματα.  Τάση του ΚΚΕ να μιλά με αφορισμούς, δε μας εκπλήσσει. Καθιστά όμως τη διάθεσή μας για εποικοδομητικό διάλογο ανώφελη.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστές της ΝΔ περιέργως μιλούν εν ονόματι φορέων π.χ. του ΓΕΩΤΕΕ και του ΤΟΕΒ Πηνειού. Αλήθεια, συνεδρίασαν οι φορείς τους για να εκδώσουν ανακοινώσεις με ύφος που δε συνάδει με την εκπροσώπηση φορέων; Δεν προτιθέμεθα να αντιδικήσουμε με τους φορείς επί της ουσίας. Σεβόμαστε τις απόψεις τους, παρότι θεωρούμε ότι επιμένουν σε μία χαμένη υπόθεση που δεν ευδοκίμησε παρά τη διεκδίκηση τριάντα ετών. Άλλωστε, καταγράφεται στην ιστορία ως μία νέα μορφή μεγαλοϊδεατισμού.

Σημειώνουμε όμως, με αφορμή την απόφαση του ΔΕΕ, ότι πολλοί πρωταγωνιστές που για χρόνια δημαγωγούν και αποπροσανατολίζουν τους αγρότες και γενικότερα το θεσσαλικό λαό με το όραμα του Αχελώου, εκτιμούν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Γι’ αυτό και δε συζητούν με επιχειρήματα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αλλά προσφεύγουν σε υπονοούμενα, ανοίκειες επιθέσεις με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και της βουλευτίνας του, της οποίας διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει αόριστες και ατεκμηρίωτες προτάσεις, οι εκπρόσωποι των φορέων του ΓΕΩΤΕΕ και του ΤΟΕΒ Πηνειού δυστυχώς δεν πρωτοτυπούν. Ανακυκλώνουν απλά το κύριο επιχείρημα των μνημονιακών δυνάμεων.

Στη συζήτηση που εκ των πραγμάτων άνοιξε, περιμένουμε απόψεις θεμελιωμένες, γιατί πιστεύουμε ότι οι διαφορετικές απόψεις, οι οποίες συνοδεύονται με επιχειρήματα, συνιστούν πλούτο και προάγουν το διάλογο, που αποτελεί προϋπόθεση για θετικές και γόνιμες λύσεις στα προβλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ