Βιβλιοπώλης πουλούσε φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα βιβλία

Συνελήφθη, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε 38χρονος ημεδαπός, εκπρόσωπος εκδοτικής εταιρείας, το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λάρισα, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας,  ένας 68χρονος ημεδαπός για παράνομη αναπαραγωγή ξενόγλωσσων βιβλίων.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της εκδοτικής εταιρείας, προσποιούμενοι τους πελάτες, αγόρασαν πέντε φωτοαντίγραφα βιβλίων εκδοτικής εταιρείας από βιβλιοπωλείο ιδιοκτησίας του 68χρονου, τα οποία αναπαρήγαγε, βιβλιοδέτησε και διέθετε προς πώληση αντί των πρωτότυπων, χωρίς άδεια της εταιρείας. 

Ακολούθως, αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο βιβλιοπωλείο του 68χρονου κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν:

• 483 βιβλιοδετημένα και άδετα φωτοαντίγραφα βιβλίων διαφόρων εκδοτικών εταιρειών

• Ένας -1- ηλεκτρονικός υπολογιστής (Η/Υ) με τα παρελκόμενά του, στο σκληρό δίσκο του οποίου υπήρχαν τουλάχιστον -300- τίτλοι βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή

• Τέσσερα -4- φωτοτυπικά μηχανήματα συνδεδεμένα στον Η/Υ

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί πνευματικής ιδιοκτησίας» θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ