Οικολόγοι Πράσινοι: Η σάτιρα δεν φυλακίζεται

Η σύλληψη ενός νέου ανθρώπου με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων για μια σατιρική σελίδα στο Facebook αποτελεί ντροπή για τη χώρα και διολίσθηση σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας, υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

“Το ότι μάλιστα η καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης έρχεται μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή νεοναζιστικού κόμματος της Ελληνικής Βουλής, φανερώνει την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης και παραγόντων της Δικαιοσύνης με όσους δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεση τους στις ελευθερίες και τη δημοκρατία, ενισχύοντας έτσι και το παγκόσμιο κύμα φασισμού”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρίνουμε καταχρηστική τη σύλληψη και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του 27χρονου, τη διενέργεια ΕΔΕ για την πρακτική που υιοθετήθηκε, και την κατάργηση των περιβόητων Νόμων περί βλασφημίας, που  με την εφαρμογή τους καθιστούν την Ελλάδα μια ανελεύθερη χώρα. Αντίστοιχες διατάξεις υπάρχουν στα πιο σκληρά θρησκευτικά καθεστώτα και σήμερα θέτουν τη βάση για την εξάπλωση του φασισμού. Το δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης αποτελεί βασικό αίτημα όλων των λαών και αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας. Οφείλουμε να το υπερασπιστούμε.”

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com