Κολυμβητικός Μαραθώνιος «Φιλοκτήτης 2012» στην Κ. Σωτηρίτσα

Ο Σύλλογος των Φίλων της Ερασιτεχνικής και Μαραθώνιας Κολύμβησης Ν. Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή ενότητα Λάρισας συνδιοργανώνουν τον 7ο  Πανελλήνιο κολυμβητικό μαραθώνιο 6 χιλιομέτρων στην παράκτια διαδρομή Κ.Σωτηρίτσα- Βελίκα, στα παράλια του νομού Λάρισας, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012. Τον αγώνα υποστηρίζουν ο Δήμος Αγιάς, ο ναυταθλητικός όμιλος Νίλος-Αίολος Φιλοκτήτης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και το cafe Spitaki.  

Σε αντίθεση με το σύγχρονο τρόπο προβολής του αθλητισμού που είναι ο αμειβόμενος πρωταθλητισμός, ο 7ος κολυμβητικός μαραθώνιος «Φιλοκτήτης» επιμένει στην ανάδειξη των αξιών του ερασιτεχνικού αθλητισμού όπου κυριαρχεί η ανιδιοτελής αγάπη για  την κολύμβηση και ειδικότερα για την μαραθώνια κολύμβηση, ένα άθλημα που απαιτεί προσωπική υπέρβαση και που συναποτελεί μαζί με τους μαραθώνιους δρόμους την εποποιία της ανθρώπινης υπερπροσπάθειας.

Οι αθλητές που θα επιχειρήσουν να κολυμπήσουν την απόσταση των 6 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν από την Κ.Σωτηρίτσα στις 13.00 το μεσημέρι με σημείο τερματισμού την οργανωμένη ακτή στο café spitaki.  Ο αγώνας θα θεωρηθεί λήξας μετά από 3 ώρες ενώ οι κολυμβητές που θα βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέχρι και 500 μέτρα από το σημείο του τερματισμού θα θεωρηθούν τερματίσαντες και θα συμπεριληφθούν στην τελική κατάταξη.

Στον αγώνα μπορούν πάρουν μέρος κολυμβητές από όλη την Ελλάδα. Οι αιτήσεις θα αποσταλούν μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στα ακόλουθα e-mail galatos01@gmail.com και topalis.k@gmail.com αλλά και διαμέσου του www.marathonswim.gr και έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ενώ οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα επιλογής των κολυμβητών που θα πάρουν μέρος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ