Νεκρώνει την Τετάρτη και ο νομός Λάρισας

Γενική απεργία την Τετάρτη στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα την αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου και το σταμάτημα της λιτότητας. Συη Λάρισα απεργιακές συγκεντρώσεις διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Προσυγκεντρώσεις έχουν εν τω μεταξύ εξαγγείλει οι μαθητές στις 10 π.μ. έξω από το 1ο Λύκειο και οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την ίδια ώρα στην πλατεία νομαρχίας. Και οι δύο προσυγκεντρώσεις θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία στη συγκέντρωση του ΕΚΛ.

Για πισωγύρισμα στην εποχή του σκλαβοπάζαρου κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ και τονίζει ότι η ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της Ε.Ε, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

“Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία και την έλλειψη προστασίας των ανέργων. Δεν αποδεχόμαστε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και τους βαρείς φόρους, να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του 8ώρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα. Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά. Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές των δαπανών και την επιβολή πληρωμής για την υγεία, τα φάρμακα, την παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΕΚΛ που καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

«Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία. Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος. Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.

Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Εργατική Αντεπίθεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου απηύθυναν τόσο η διοίκηση του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, όσο και το δ.σ. της ΕΛΜΕ ζητώντας από δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς να είναι παρόντες στον αγώνα ώστε ναστείλουν αποφαιστικό μήνυμα αντίστασης στα βάναυσα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν οι διοικήσεις του ΤΕΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι και συμβολαιογράφοι. Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν και οι φαρμακοποιοί,

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ

Λουκέτο θα βάλουν σήμερα στα καταστήματά τους επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι ενώ σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Χρειάζεται μια νέα πολιτική και οικονομική στόχευση, που στο επίκεντρό της θα έχει την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη και θα χαρακτηρίζεται από μια νέα αναπτυξιακή προοπτική, που θα μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίζει το μέλλον.

Χρειάζεται αποκατάσταση, στο μέτρο του δυνατού, των εισοδημάτων προκειμένου να στηριχθεί η εγχώρια αγορά, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές, υιοθέτηση ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, ώστε ο καθένας να συνεισφέρει στα κρατικά έσοδα ανάλογα με τη φοροδοτική του δυνατότητα, μείωση των επιτοκίων των τραπεζικών δανείων και των δόσεών τους, ώστε να ανασάνουν οι δανειολήπτες και να τονωθεί η αγορά και τέλος άμεση νομοθετική ρύθμιση των οφειλών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν  οι επιχειρήσεις και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ