Τι σημαίνει κλείνει η εφορία στον Τύρναβο

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αναστάσιος Ψύρρας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου

Το κλείσιμο της εφορίας Τυρνάβου, είχε δρομολογηθεί από 2 χρόνια πριν και τώρα θέλουν να ελπίζουν ότι φτάνουμε στο τέλος. 

Επιθυμία του κράτους να κλείσει ενώ το ΤΑΧΙS Νο2 δεν έχει οριστικοποιηθεί, οπότε ποιος ο λόγος να ταλαιπωρήσουν τόσο κόσμο για κάτι που οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν.

Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα εσωτερικό θέμα της εφορίας το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με ανακατανομή των θέσεων εργασίας και αφορά την υπηρεσία  για το πώς θα λειτουργήσει καλλίτερα.

Το κλείσιμο όμως της ΔΟΥ Τυρνάβου με συνοπτικές διαδικασίες είναι θέμα του κράτους και το πόσο σέβεται τους 40.000 πολίτες του Δήμου Τυρνάβου κατά πρώτοις και αφορά βέβαια και την Α  αλλά και την Γ ΔΟΥ ,και δεν είναι θέμα που λύνεται μόνο μέσα από προτάσεις συγκεκριμένων επιλεκτικά φορέων, χωρίς να ρωτηθούν οι υπόλοιποι

Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα κάτωθι:

1.  Μιλάμε για το συμμάζεμα των εφοριών. Η πρόταση βέβαια δεν αφορά την Ελασσόνα και τα Φάρσαλα που είναι μακριά από την Λάρισα, και την γλύτωσαν στην τωρινή φάση. Το ότι οι εφορίες αυτές παρουσιάζουν λιγότερα έσοδα από τον εφορία Τυρνάβου. Αυτό δεν το εξετάζουμε..

2.  Η μεταφορά της ΔΟΥ Τυρνάβου στη Λάρισα που θα λειτουργεί στον πάνω όροφο από την Α ΔΟΥ σαν ΔΟΥ Τυρνάβου ,πόσο έξυπνο μπορεί να θεωρηθεί. όταν επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα το κράτος χωρίς βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη υποδομή να το δεχτεί.

3.  Το ενοίκιο σ’αυτόν τον όροφο στη Λάρισα θα είναι 5000 ευρώ το μήνα, όπως μάθαμε ,όταν στον Τύρναβο ο ιδιοκτήτης δεν έχει ερωτηθεί για τις προθέσεις του, ενώ υπάρχει και η πρόταση του Δήμου για δωρεάν χρήση μεγάλου χώρου με έτοιμο δίκτυο υποδομής on line  για την λειτουργία της εφορίας .

4. Από την στιγμή που δεν είναι έτοιμο το ΤΑΧΙS 2 ποιος ο λόγος γι αυτήν την ταλαιπωρία.

5. Δεν τους ενδιαφέρει η Τοπική αγορά ,ή μήπως στην Λάρισα θα εξυπηρετούμαστε καλλίτερα από ότι εδώ.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σημαίνει:

1. Καθόλου επισκεψιμότητα στην πόλη από τα χωριά που κατέβαιναν στην πόλη

2. Σταμάτημα συναλλαγών σε πλήθος καταστημάτων που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με την εφορία όπως

Άμεσα: Λογιστές, Φωτοτυπικά, Χαρτοπωλεία

Έμμεσα: Καφετέριες, Καταστήματα εστίασης, Ταξί, Λεωφορεία, Βενζινάδικα, Φούρνοι

Καθώς και όλη η πόλη

3. Χάσιμο χρόνου για τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στον Τύρναβο με το κατέβασμα  στην Λάρισα. Επιχειρήσεις που στο σύνολο τους είναι προσωπικές και αναγκαστικά οι δουλειές διεκπεραιώνονται από ένα μέλος της οικογενείας, όπου αυτό είναι εύκολο.

4. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η συγκεντροποίηση που γίνεται στο κέντρο –Λάρισα..                                                                                                                                  

Για παράδειγμα, γιατί να μην μετέφεραν την γ ΔΟΥ Λάρισας στον Τύρναβο ώστε να ενισχυθεί ομοίως το τμήμα της εφορίας Τυρνάβου

5. Θα είναι το τελευταίο χτύπημα στην πόλη που μόνο κατ’ όνομα θα είναι δεύτερη πληθυσμιακά στον νομό.

6. Οικονομία δεν γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά με την καλλίτερη αξιοποίηση του προσωπικού και γιατί όχι και με την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

7. Σε περιόδους κρίσης δεν αναγκάζεις τον πληθυσμό να κινείται σε πόλεις που εκ των πραγμάτων  δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Μια μετακίνηση στη Λάρισα για μια υπογραφή χρειάζεται τουλάχιστον ένα δίωρο χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Και φυσικά να υπάρχει η διάθεση να δοθούν σωστά  τι χρειάζεται να προσκομίσει ο πολίτης όταν θα επιδιώξει να ενημερωθεί τηλεφωνικά.

8. Το χάσιμο εργατοωρών για όλους μας θα είναι μεγάλο, εκτός κι αν το κράτος θεωρεί «λέμε τώρα», πως θα καλυφθούν με θέσεις εργασίας.

Πόλη χωρίς υπηρεσίες δημόσιες είναι νεκρή πόλη, πόλη χωρίς παρουσία κοινωνικού κράτους είναι νεκρή πόλη, οπότε ποιος ο λόγος να ζητάνε φόρους από μια νεκρή πόλη που ήδη προσφέρει στον δημόσιο κορβανά  3.5000.000 το χρόνο έσοδα . Τους φαίνονται λίγα;

Ντροπή τους όλων όσων σκέπτονται έτσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ