Ανοιξε τις πύλες του το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Λάρισας

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα τη λειτουργία του για τη φετινή σχολική χρονιά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που υποδέχθηκε τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού του 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι «μυήθηκαν» στα μυστικά της ασφαλούς αστικής μετακίνησης.

Ταυτόχρονα έγινε η παρουσίαση του Πάρκου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι φιλοδοξία του δήμου είναι και φέτος να προσφερθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στις αστικές μετακινήσεις στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, με άμεσο στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς στο μέλλον. «Επιδίωξή μας είναι να διδαχθεί το παιδί την περίοδο που διαπλάθει την προσωπικότητά του, τα βασικά στοιχεία των αστικών μετακινήσεων, τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη χρήση των δρόμων με σεβασμό στους υπόλοιπους και το περιβάλλον και βεβαίως την κίνηση σε δρόμους και πεζόδρομους».

Φιλοδοξούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους μαθητές και προσδοκούμε αποτελέσματα στην πράξη, με την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και πεζών, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και τόνισε ότι πρόπερσι έγιναν οδηγοί τα πρώτα παιδιά που «εκπαιδεύτηκαν» στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. «Υπολογίζουμε ότι η παρουσία τους στους δρόμους θα προκαλέσει ένα «κίνημα» περισσότερο συνειδητοποιημένων οδηγών και πεζών, θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη αστικών μετακινήσεων και θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης συνολικά στην πόλη μας» κατέληξε.

Παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ήταν επίσης η αντιδήμαρχοι Σπ. Μπαρμπούτης και Δ. Μάντζαρη, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κ. Β. Οικονόμου, ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος Γ. Νικολαϊδης, το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Κ. Κωστακόπουλος και η ομάδα εργασίας εθελοντών Γ. Γκάγκας και Ελ. Πρώιμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ