Αστ. Χατζηκράχτης – Λ. Μάγγου: Ο λαός να απαιτήσει την παραμονή της ΔΟΥ στον Τύρναβο

Παρέμβαση για το θέμα της ΔΟΥ Τυρνάβου κάνουν με ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Χατζηκράχτης και Λ. Μάγγου – Στατήρη, καλώντας την τοπική κοινωνία να αντιδράσε. Παράλληλα βάλλουν και κατά του δημάρχου για την τακτική που ακολουθεί. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναστείλει την λειτουργία της Εφορίας Τυρνάβου από την 1η Οκτωβρίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών στον διευρυμένο δήμο Τυρνάβου.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Μαλάκος, τρέχει ασμένως, να σώσει το κλείσιμο της ΔΟΥ Τυρνάβου με τη γνωστή του τακτική, των παρεμβάσεων σε υπουργούς και κρατικούς ιθύνοντες και αγνόησε να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστούν άμεσοι τρόποι δράσης μαζί με τους τοπικούς φορείς.

Οι συγχωνεύσεις των δημόσιων υπηρεσιών, που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, είναι ενταγμένες στα μνημόνια που υπέγραψαν και υλοποιούν οι σημερινοί κυβερνώντες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί και δεν έχουν τελειωμό, έχουν φέρει σε απόγνωση μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων και εδώ χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που να οργανώνει τους συνδημότες μας για να αντισταθούν και να είναι μπροστά στους αγώνες τους, όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με το ζήτημα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ και της ΔΟΥ Τυρνάβου, κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Βέβαια η κεντρική εξουσία, όπως και προεκλογικά είχαμε τονίσει, θέλει δημάρχους υπερασπιστές του Καλλικράτη, για να προωθήσει τα σχέδια της διάλυσης του κοινωνικού έργου των Δήμων, όσο έχει απομείνει και την παράδοση βασικών τομέων δράσης της στον ιδιωτικό τομέα.

Θέλει δημάρχους που να μην εναντιώνονται στην μνημονιακή πολιτική της ή να αντιδρούν το πολύ «σε λογικά πλαίσια».

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Μαλάκος τελευταία ανακάλυψε στην κινητοποίηση των εργαζομένων του δήμου, τα θαυμάσια έργα του Καλλικράτη και της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου στην τοπική Διοίκηση και σήκωσε την «αντιμνημονιακή σημαία» στα μέσα ενημέρωσης.

Με τη στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής, οι συμπολίτες μας θα μείνουν απλοί θεατές της ερήμωσης της περιοχής μας με την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών σήμερα της ΔΕΗ και του ΙΚΑ αύριο και θα αρχίσει η μετεγκατάσταση επαγγελματιών συναφών επαγγελμάτων και συμπολιτών μας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Καλούμε τους συνδημότες μας, να υπερβούν τον τρόπο δράσης της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και να οργανωθούν μαζί μας το επόμενο διάστημα γιατί οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης του μνημονίου θα ενταθούν σε όλα τα επίπεδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ