Είσαι αρκετά έξυπνος για να εργαστείς στη Google;

Εδώ και καιρό θεωρείται μια από τις καλύτερες εταιρείες όπου μπορεί να εργάζεται κανείς, αλλά έχεις ό,τι χρειάζεται για να εργαστείς στη Google; Πρέπει να έχεις κοφτερό μυαλό, καθώς για να δουλέψει κάποιος σε αυτό το γίγαντα της αναζήτησης, πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε πολύπλοκες ερωτήσεις για καθημερινά πράγματα (trivia) και να λύνει γρίφους...

Ο συγγραφέας William Poundstone ισχυρίζεται ότι έχει ξεκλειδώσει το μυστικό μιας συνέντευξης στη Google και άλλων κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, και αποκαλύπτει τα μυστικά τους σε ένα νέο βιβλίο.

Στο βιβλίο του Are You Smart Enough to Work at Google, ο Poundstone περιγράφει τις διάφορες ερωτήσεις που γίνονται στις συνεντεύξεις για πρόσληψη προσωπικού, και ισχυρίζεται ότι οι συμβουλές του θα αυξήσουν τις πιθανότητές ενός αιτούντος όχι μόνο για να προσληφθεί από την Google, αλλά οπουδήποτε.

Ο Poundstone περιγράφει αρκετές από τις σπαζοκεφαλιές που χρησιμοποιούνται από όσους παίρνουν συνεντεύξεις στη Google, όπως: «Πόσο χαρτί τουαλέτας χρειάζεται για να καλύψει το Τέξας», ή «Μπορείτε να κολυμπήσετε γρηγορότερα στο νερό ή το σιρόπι;».

Είπε επίσης οτι εκείνο που μετράει δεν είναι αν ο αιτών για εργασία, μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα ή όχι, αλλά εάν με τις διευκρινίσεις που θα ζητήσει στη συνέχεια για το ερώτημα που του υποβλήθηκε, θα μπορεί να δείξει ότι κατάλαβε τι ακριβώς τον ρωτούσαν.

Η Google δεν θα σχολιάσει το βιβλίο του Poundstone, αλλά μερικοί επισημαίνουν το γεγονός οτι οι ερωτήσεις για συνεντεύξεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και  πολλά χρόνια, είναι έργα μυθοπλασίας.

Ο Gayle Laakmann McDowell, ο οποίος έχει εργαστεί στη Google, τη Microsoft και την Apple, έγραψε ότι αυτές οι ερωτήσεις απλά δεν χρησιμοποιούνται από τη Google. Ο McDowell έγραψε: «Όποια και αν είναι η αρχική πηγή, τα ερωτήματα αυτά είναι ψεύτικα. Ψεύτικα ψεύτικα ψεύτικα».

Πηγή:DailyMail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ