Είχαν κάνει χαρτοπαικτική λέσχη το καφενείο

Συνελήφθησαν, την Τρίτη στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δέκα συνολικά άτομα, οκτώ ημεδαποί, ηλικίας 55, 61, 74, 54, 58, 66, 72 και 39 ετών αντίστοιχα και δύο ημεδαπές ηλικίας 58 και 44 ετών αντίστοιχα, για διενέργεια τυχερών παιγνίων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο -2- ακόμη ημεδαποί, ο  57χρονος ιδιοκτήτης και ο 51χρονος, έχων την προσωρινή εκμετάλλευση – λειτουργία του καταστήματος αντίστοιχα, οι οποίοι απουσίαζαν κατά την ώρα ελέγχου.    

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στο εν λόγω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες και τους κατέλαβαν ως εξής:

• Πέντε -5- από  τους συλληφθέντες (τον 54χρονο, τον 58χρονο, τον 66χρονο και τις δύο ημεδαπές) να προβαίνουν στη διενέργεια του τυχερού παιγνίου «Θανάσης». Επίσης, την 58χρονη ως  προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος να επιτρέπει την διενέργεια τυχερών παιγνίων.

• Τρεις -3- από τους συλληφθέντες (ηλικίας 55, 61 και 74 ετών αντίστοιχα) να προβαίνουν μέσω ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος με κερματοδέκτη, τοποθετημένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του καταστήματος, στη διενέργεια του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια-τρίλιζα».

• Τους άλλους δύο -2- ημεδαπούς, ηλικίας 72 και 39 ετών αντίστοιχα, υπαλλήλους του καταστήματος, να επιχειρούν ανεπιτυχώς να θέσουν εκτός λειτουργίας τα τρία -3- συνολικά παιγνιομηχανήματα τα οποία βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, ο 39χρονος στερούνταν βιβλιαρίου υγείας και άδειας εργασίας.

Κατασχέθηκαν τα εξής:

• Το χρηματικό ποσό των 1829,50 ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,

• Τρία -3- παιγνιομηχανήματα με κερματοδέκτη με τα οποία διεξάγονταν το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια-τρίλιζα» με τα κλειδιά τους,

• Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων,

• Είκοσι -20- τράπουλες.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» και «παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα»   θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ