Μ. Χαρακόπουλος: Ελεγχος στις χρηματοδοτήσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επείγον έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του ΥπΑΑΤ, το οποίο κοινοποιείται στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ζητά τη διενέργεια ελέγχου στις Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ με αντικείμενο τη λειτουργία τους και την διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται ότι, τα ποσά που καταβλήθηκαν στις παραπάνω Οργανώσεις με προηγούμενες αποφάσεις, έχουν εγκριθεί χωρίς ουδέποτε αυτές να έχουν ελεγχθεί απολογιστικά και διαχειριστικά. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητείται αναδρομικός έλεγχος, καταρχήν σε βάθος πενταετίας, για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011.            

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός «ματώνει» από την οικονομική κρίση και καλείται να υποστεί εκ νέου επώδυνες αλλά αναγκαίες θυσίες προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα, οφείλουμε από τη θέση ευθύνης που βρισκόμαστε να μην αφήνουμε καμία σκιά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Χρέος μας, ιδιαίτερα τούτη τη στιγμή, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των θεσμών, εδραιώνοντας κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες και επιβάλλοντας διαφάνεια και απόδοση δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι στην επικείμενη τροποποίηση του Νόμου 4015/11, είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ