Συλλήψεις εξωσχολικών για φθορές στο 10 Γυμνάσιο Λάρισας

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώτω το βράδυ της Τετάρτης επτά άτομα, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι για πρόκληση φθορών εντός σχολικού συγκροτήματος (10ο γυμνάσιο) στη Λάρισα. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 19 και 18 ετών αντίστοιχα, τρία ανήλικα αγόρια ηλικίας 16, 15 και 17 ετών αντίστοιχα και δύο ανήλικα 15χρονα κορίτσια για πρόκληση φθορών εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία περίοικων, για πρόκληση φθορών στο εσωτερικό του σχολικού συγκροτήματος από άγνωστα άτομα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας μετέβησαν εκεί για έλεγχο. Κατά την άφιξή τους, διαπίστωσαν ότι εντός του σχολείου βρίσκονταν τα ανωτέρω επτά άτομα, εξωσχολικοί, τα οποία προσήχθησαν στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι επτά -7- συλληφθέντες προξένησαν φθορές  σε πόρτες και παράθυρα διαφόρων χώρων του σχολείου.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία σύμφωνα με υποβληθείσα μήνυση υπευθύνου του σχολείου.

Οι πέντε ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

 

Μηνύσεις

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα εξής σχολεία:

1ο, 2ο, 7ο, 10ο Λύκεια Λάρισας.

2ο και 9ο Γυμνάσια Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου.

Γυμνάσιο / Λύκειο Φαλάνης και Γυμνάσιο / Λύκειο Πυργετού.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διεύθυνση του 7ου ΕΠΑΛ με αφοπρμή τις καταλήψεις των προηγούμενων ημερών και τις ζημιές ποου προκλήθηκαν υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ