Καταγγελία του δημάρχου Ελασσόνας κατά του προέδρου της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Έγγραφο – καταγγελία απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, προς την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην οποία κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της ένωσης προς το πρόσωπο του δημάρχου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 6ης Γιορτής Φέτας.

Το κείμενο της καταγγελίας του δημάρχου που αν είναι καθ’ όλα αληθής αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπoυς του σωματείου των δημοσιογράφων έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τη Διοίκηση της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για την ανάρμοστη, ανεπίτρεπτη και απρόκλητη συμπεριφορά του δημοσιογράφου και προέδρου της Ενώσεως, κ. Χρήστου Μπεχλιβάνου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας, κατά τις 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Κατά την ξενάγηση των προσκεκλημένων στα περίπτερα της Γιορτής Φέτας ο προαναφερόμενος, χωρίς κανένα λόγο και εντελώς απρόκλητα, εξαπέλυσε δημόσια επίθεση και απειλές προς το πρόσωπο μου, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Aναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μαξ. Χαρακόπουλος. Μεταξύ δε των λεγομένων του ακούστηκε και η φράση,  «θα δείτε τι θα πάθετε απ’ τη μεριά μου…», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα εκδικηθεί το Δήμο και το Δήμαρχο Ελασσόνας χρησιμοποιώντας προφανώς την δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Στην συνέχεια όπως με ενημέρωσε η κα Δήμητρα Μιχαλοπούλου είχε επιτεθεί προηγουμένως και στην ίδια με διάφορες απειλές, επειδή όπως μου ανέφερε δεν επιλέχθηκε στο διαφημιστικό πρόγραμμα της Γιορτής Φέτας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στο site: larissanet.gr όπου αρθρογραφεί ο εν λόγω δημοσιογράφος αναρτήθηκε ένα σχόλιο με την φωτογραφία του Δημάρχου Ελασσόνας και ενσωματωμένη τη λεζάντα « Έφαγαν τη φέτα και 60.000 ευρώ!». Το ανυπόγραφο κείμενο μεταξύ άλλων, εκτός του ότι χλευάζει τη Γιορτή Φέτας, θέτει με ασυνάρτητο και παραληρηματικό τρόπο διάφορα ερωτήματα για την συμμετοχή των παραγωγών και το κόστος της Γιορτής, ενώ θα περίμενε κανείς να εκθέσει τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, αφού στην λεζάντα του κειμένου του θεωρεί ως δεδομένο και ότι τα χρήματα φαγώθηκαν και ότι η γιορτή κόστισε 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα κείμενο λάσπης και αισχρής συκοφαντίας, που μόνο στόχο έχει να πλήξει το θεσμό και το πρόσωπο του Δημάρχου για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων. Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι προϋπολογισμός της Γιορτής Φέτας ψηφίστηκε στις 03/08/2012 ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι 50.000 €, ο δε απολογισμός της γίνεται πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και δίνεται στη δημοσιότητα. Αυτό θα γίνει και φέτος.

Ουδείς έχει το δικαίωμα να εξαπολύει κατηγορίες, εν είδη «ρεπορτάζ» και χωρίς στοιχεία, λασπολογώντας και κατηγορώντας έναν ολόκληρο Δήμο και το ίδιο το πρόσωπο του Δημάρχου.

Είμαι βέβαιος, ότι η Ένωση Συντακτών θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες προασπίζοντας το κύρος της, το κύρος των μελών της και την ίδια την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Από την πλευρά μου θέλω να σας ενημερώσω, ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προάσπιση, αφενός μεν του κύρους του Δήμου Ελασσόνας, αφετέρου δε της δικής μου αξιοπρέπειας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ