Ν. Μαλάκος: Ανερυθρίαστα παραδέχθηκε ότι έδωσε δουλειά σε συγγενή του στο δήμο Τυρνάβου

Τα εξ αμάξης άκουσε από μερίδα της αντιπολίτευσης στο δ.σ. Τυρνάβου ο δήμαρχος Ν. Μαλάκος για την ενέργεια του να υπογράψει συμβάσεις ανάθεσης έργου με μία συγγενή του και με μία υποψήφια του συνδυασμού του οι οποίες θα εισπράξουν για την εργασία που θα παράσχουν στον τομέα της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ το ποσό των 12.300 ευρώ η κάθε μία.

Και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα:

Με την υπ’ αριθ. 292 απόφαση δημάρχου γίνεται απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών Λογιστή, στην κ. Ελένη Μαλάκου (εξαδέλφη του δημάρχου( έναντι αμοιβής 12.300,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Η υπογραφή και η έναρξη της σύμβασης έγινε στις 17 – 09– 2012.

Με την υπ’ αριθ. 294 απόφαση δημάρχου γίνεται απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ στην κ. Στυλιανή Μπλάντα, (υποψήφια στο συνδυασμό του δημάρχου) έναντι αμοιβής 12.300,00 Ευρώ με ΦΠΑ.

Η υπογραφή και η έναρξη της σύμβασης έγινε στις 17 – 09– 2012.

Με αφορμή αυτές τις συμβάσεις, αλλά και λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα με την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 50% οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Χατζηκράχτης και Λ. Μάγγου Στατήρη χαρακτήρισαν απαράδεκτη την ενέργεια του δημάρχου και μάλιστα διακωμωδώντας την όλη τραγική κατάσταση κάλεσαν τους συμβούλους της συμπολίτευσης «να πάρουν και εκείνοι σειρά και να ψάξουν τρόπους να βολέψουν συγγενείς τους».

Πάντως ο δήμαρχος δείχνοντας να μην καταλαβαίνει το μέγεθος της πράξης του παραδέχθηκε στο σώμα ότι έκανε τις εν λόγω αναθέσεις, χωρίς διάθεση να ζητήσει συγνώμη ή να ακυρώσει τις συμβάσεις λες και δεν υπήρχαν άλλοι νέοι με τα συγκεκριμένα προσόντα που είχαν ανάγκη από δουλειά σε ολόκληρο το δήμο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ