Τιμούν τα 100χρονα της μάχης του Σαρανταπόρου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 και ειδικότερα από την ηρωική μάχη του Σαρανταπόρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στην πλατεία του Δ.Δ. Σαρανταπόρου του δήμου Ελασσόνας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

8 π.μ.: Δοξολογία

10 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων

10.15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

11.15 π.μ.: Ομιλία υποστρατήγου (ΠΒ) ε.α. Βασιλείου Σταθόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τίτλο «Η μάχη του Σαρανταπόρου και η σημασία της στην εξέλιξη των Βαλκανικών Πολέμων»

11.45 π.μ.: Ομιλία αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Χρήστου Βάγια, προέδρου της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ν. Λάρισας με τίτλο «Η δράση της Πολεμικής Αεροπορίας στους Βαλκανικούς Πολέμους»

* Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Σαρανταπόρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με  θέμα «Βαλκανικοί Αγώνες 1912 – 13» από την Κυριακή 7 έως και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι:

Ενωση Αποστράτων Αξκων Στρατού ν. Λάρισας, Ενωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας ν. Λάρισας, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και ΕΛΑΣ ν. Λάρισας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξκων ν. Λάρισας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων ν. Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας, Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, Ομάδα ενεργών πολιτών ιστότοπου Sarantaporo.gr, Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ