Η Κρητικοπούλα που θα λέει τις ειδήσεις στους Γερμανούς

Η κρητικής καταγωγής Λίντα Ζερβάκη πρόκειται να γίνει η πρώτη αλλοδαπής καταγωγής παρουσιάστρια της «Tagesschau», του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 20.00 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης. Η 35χρονη Eλληνογερμανίδα έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Απριλίου στο δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται ως σκαλοπάτι για το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας…

Ο διευθυντής του δελτίου «Tagesschau» Kai Gniffke μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την «εξαιρετική ακτινοβολία» της Λίντας Ζερβάκη και προβλέπει ότι αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων «Tagesschau» ως κεντρική παρουσιάστρια.

Η κ. Ζερβάκη μεγάλωσε στο Harburg, μια «δύσκολη» συνοικία του Αμβούργου. Οι γονείς της που κατάγονται από την Κρήτη, είχαν μεταναστεύσει τη δεκατία του ’60 από την Ελλάδα στη Γερμανία. Στο περίπτερο των γονιών της, στο οποίο βοηθούσε και εκείνη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γνώρισε από την παιδική της ηλικία τα προβλήματα της πραγματικής ζωής.

Όπως λέει η ίδια, λόγω αυτών των εμπειριών, εργάστηκε ιδιαίτερα σκληρά τόσο στο σχολείο όσο και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της εκπαίδευσης. Σήμερα η κ. Ζερβάκη δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα ένταξης «Step by Step».

Μετά το λύκειο εργάστηκε ως κειμενογράφος για μια διαφημιστική εταιρεία. Ακολούθησε η δημοσιογραφική της εκπαίδευση στο ραδιόφωνο και οι πρώτες εμφανίσεις στο βραδινό και πρωινό πρόγραμμα του πρώτου καναλιού της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με το creatalive.gr, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων έχει δύο υπηκοότητες: την ελληνική και τη γερμανική. Στην ερώτηση αν αισθάνεται περισσότερο Ελληνίδα ή Γερμανίδα η κ. Ζερβάκη απαντά διπλωματικά: «Αν ήμουν κάποιο φαγητό θα ήμουν μάλλον γύρος με μπρατκαρτόφελν».

πηγή:newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com