Οι Θεσσαλοί γιόρτασαν στο Θέατρο Πέτρας

Οι πανηγυρικοί τόνοι χαρακτήρισαν το πολιτιστικό διήμερο που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης Αττικής από την δευτεροβάθμια Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη». Η εκδήλωση αποτέλεσε την ευκαιρία εορτασμού της συμπλήρωσης 35 ετών παρουσίας της στα Θεσσαλικά δρώμενα. Στους εορτασμούς συμμετείχαν πλήθος Θεσσαλικών σωματείων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Αττική, αλλά και σωματεία τα οποία ήρθαν από τους ιδιαίτερους τόπους τους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, όπως ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξιάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας». Μουσική, χορός, θεατρικά αλλά και τοπικά εδέσματα της Θεσσαλίας αποτέλεσαν ευκαιρίες αναψυχής αλλά και νοσταλγίας για τους παρισταμένους.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης Επαμεινώνδας Λ. Στυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης κι ενδυνάμωσης της Πανθεσσαλικής συνείδησης. Επιπλέον, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος Στέφανος Γ. Κούτρας – μεταξύ άλλων – επισήμανε ότι: “Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας ο ρόλος των εθνικοτοπικών σωματείων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η Πανθεσσαλική Στέγη μπορεί και πρέπει να γίνει ο φορέας προβολής των δράσεων που υλοποιούνται από τα θεσσαλικά σωματεία. Η πραγματοποίηση του πολιτιστικού διήμερου με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 ετών της Πανθεσσαλαικής Στέγης είναι ένα γεγονός, το οποίο στηρίξουμε όλοι οι Θεσσαλοί”. Επιπλέον, δεν έλειψαν οι ευχαριστίες στο Δήμο Πετρούπολης για την συνολική στήριξη της διοργάνωσης του διημέρου.

Ειδικότερα, οι Σύλλογοι οι οποίοι συμμετείχαν στο Θεσσαλικό Αντάμωμα ήταν: ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, ο Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου Σύλλογος Θεσσαλών Λαυρίου, ο Σύλλογος Βαθυλακιωτών Καρδίτσας «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου «Η ΑΡΓΩ», ο Σύλλογος Θεσσαλών Ελευσίνας Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξιάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», ο Σύλλογος Δάφνης Αττικής «Ο Δευκαλίων», ο Σύλλογος Σμοκοβιτών Καρδίστας «η Μενελαιΐδα», ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «ο Άγιος Θωμάς», ο Σύλλογος Θεσσαλών Γλυκών Νερών «ο Δευκαλιών» καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης.

Την μουσική επιμέλεια και κάλυψη είχε η Δημοτική Θεσσαλική Ορχήστρα «Ρωμέϊκη Ζυγιά» του Γιάννη Κατσή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com