Επικίνδυνα ανεπαρκείς

Από το κακό στο χειρότερο κινείται ο τζίρος του λιανεμπορίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τις θέσεις εργασίας που αυτές προσφέρουν, αλλά και για τα δημόσια έσοδα. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο -τον πρώτο μήνα των εκπτώσεων- κατά 8,3%, ενώ ακόμη χειρότερη προοιωνίζεται η συνέχεια…

Τα χαράτσια που άρχισαν να καταφτάνουν από τις αρχές του καλοκαιριού στα -άδεια από ευρώ- χέρια των καταναλωτών, και τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα θα αποστερήσουν δεκάδες εκατομμύρια από την αγορά, ενώ φορολογική επίθεση «αυτοκτονίας» σε βάρος και της επιχειρηματικότητας διαπιστώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Μάλιστα, ο Β. Κορκίδης μιλά για σχέδιο καταστροφής της ελληνικής αγοράς και πλέον θεωρεί βέβαιο πως «κάθε προσδοκία επανόδου στην ανάπτυξη και κάθε ελπίδα σωτηρίας απομακρύνεται πλέον ανεπιστρεπτί».

Επιπλέον, χρεώνει στο οικονομικό επιτελείο αδυναμία να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών στο πλαίσιο της αναζήτησης των περιβόητων ισοδύναμων μέτρων για την επίτευξη του στόχου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Και ζητά -και αυτός- συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, πριν -όπως είπε χαρακτηριστικά- «κάποιοι ”επικίνδυνα” ανεπαρκείς μας δώσουν τη χαριστική βολή».

Πηγή: agelioforos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ