Νέα απεργία ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

“Το ΕΚΝΛ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους τη νεολαία, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους, βιοτέχνες και μικρούς αγρότες, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία και στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Λάρισα στις 26/9, δίνοντας ηχηρή απάντηση στην βάρβαρη ταξική επίθεση της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου, που φορτώνει καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες τους για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του” ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα. Μάλιστα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΛ σύσκεψη των διοικήσεων των α/βαθμιων σωματείων με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της νέας αυτής κινητοποίησης.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιαπλέ χιλιάδες εργαζόμενοι ξεπέρασαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έφεραν τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό αυταπάτες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά και έδειξαν ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί τους, γυρίζοντας την πλάτη στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που πλαισιώθηκαν από μερικές δεκάδες μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων Εμπόρων και ΕΒΕ.

Η επιτυχία της απεργίας και η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, που έγινε προσπάθεια να εξισωθεί με την ισχνή συγκέντρωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, είναι αποτέλεσμα της σταθερής δουλειάς του ΕΚΝΛ, πολλών σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών σε συνοικίες, με συνελεύσεις και συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε κλάδους σε τόπους δουλειάς και γειτονιές και αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα και το δρόμο για τη συνέχεια.

“Τα νέα βάρβαρα μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η Ε.Ε., δεν στοχεύουν στη σωτηρία της χώρας όπως υποστηρίζουν, αλλά των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος από την κρίση του, η οποία προϋποθέτει την συντριβή των δικαιωμάτων και της ζωής της εργατικής τάξης και χιλιάδων μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών.

Καμία μορφή διαχείρισης της κρίσης και του καπιταλισμού, ούτε της σημερινής κυβέρνησης, ούτε αυτής που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει ο νέος διαχειριστής του συστήματος, δεν θα δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, γιατί είναι ενταγμένες στην στρατηγική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν πρέπει να βάζουν πλάτη να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος διαχειριστής του συστήματος στην κυβέρνηση. Πρέπει να συνδέουν τον αγώνα τους ενάντια στα νέα μέτρα, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων, με το αίτημα της διαγραφής όλου του χρέους της αποδέσμευσης από την Ε.Ε, της ανατροπής όχι μόνο της κυβέρνησης που υπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα, αλλά της ίδιας της εξουσίας του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής για να πάρουν αυτοί την εξουσία και να μετατρέψουν τα βασικά μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία, για να αναπτύξουν την οικονομία προς όφελος του λαού”, ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση του ΕΚΝΛ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει με πρόταση να αποφασίσει νέα απεργία, ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να μην τα αποδεχτούν. Να παλέψουν πιο μαζικά και αποφασιστικά για την ανατροπή αυτών των μέτρων και των αιτιών που τα γεννούν. Να αποφασίσουν κι’ αυτά νέα απεργία μέσα από συσκέψεις, συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ