ΕΟΑΣΛ: Δυσβάσταχτες οι αυξήσεις της ΔΕΗ για τους αγρότες

“Νέο χτύπημα δέχεται το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ για την χρήση αγροτικού ρεύματος στις γεωτρήσεις εξαιτίας των απανωτών αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ, με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους παραγωγής”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΟΑΣ νομού Λάρισας.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση υποογραμμίζει ότι την ίδια στιγμή δεν έχουν καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους αγρότες ακόμη χρήματα από αποζημιώσεις, επιστροφές και επιδοτήσεις και παραμένουν απλήρωτοι από προϊόντα που έχουν δώσει σε εμπόρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έλλειψη ρευστότητας και αποθηκευτικών χώρων οδηγεί τους αγρότες να πουλούν την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές και τους εμπόρους/μεταποιητές να κερδοσκοπούν σε βάρος τους όπως και σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης.

“Θεωρούμε απαράδεκτες τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Χρειάζεται οι μικρομεσαίοι αγρότες να συνειδητοποιήσουν πως χωρίς την οργανωμένη μαζική παρέμβαση και πάλη τους κανένα πρόβλημα δεν θα λύνεται αλλά θα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η μείωση του εισοδήματος τους, θα οξύνεται η φτώχεια τους.

 Το αγροτικό ρεύμα που εξελίσσεται σε ένα μεγάλο χαράτσι για τους αγρότες πρέπει και χρειάζεται να μειωθεί άμεσα κατά 30%.

 Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες μαζικής παρέμβασης στην ΔΕΗ και την συγκυβέρνηση το επόμενο διάστημα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ