Επενδύσεις ΑΠΕ συζητά η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα  13:00 μ.μ. στο Περιφερειακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αγροτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης αυτής είναι:

– Εισήγηση επί της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 2,00 MW φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία ΓΑΙΑΟΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ A.E. που πρόκειται να εγκατασταθεί στην κτηματική περιφέρεια Λεύκης του Δήμου Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

– Εισήγηση επί της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 4,763 MW φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ A.E. που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση Σιμσιρέικα στην κτηματική περιφέρεια Συκεώνα του Δήμου Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

– Εισήγηση επί της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 2,5 MW φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία ΓΑΙΑΟΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ A.E. που πρόκειται να εγκατασταθεί στην κτηματική περιφέρεια Γεφυρίων του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

– Εισήγηση επί της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευή αιολικού πάρκου(Α/Π) ισχύος 6,6 MW στη θέση Λεπούχια του Δήμου Σοφάδων Ν.Καρδίτσας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από τον Κλεινοβίτη ποταμό στη θέση Χάνια στην Τ.Κ. Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από τον Κλεινοβίτη ποταμό στη θέση Μύλος Ζήμου  στην Τ.Κ. Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από το Καστανιώτικο ρέμα στη θέση Λιοντάρι στην Τ.Κ. Αμάραντου του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από πηγή στη θέση Λιάσκος στην Τ.Κ. Καστανιάς του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από πηγή στη θέση Καζάνι στην Τ.Κ. Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από πηγή στη θέση Πουρνάρι στην Τ.Κ. Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στο έργο υφιστάμενη υδροληψία για άρδευση από τον Κλεινοβίτη ποταμό στη θέση Σιακαμπένι στην Τ.Κ. Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη  Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων του έργου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 7,231 MW φερόμενης ιδιοκτησίας ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. στη θέση  Πρόχωμα  στην  Τ.Κ. Δένδρων  του Δήμου Τυρνάβου της  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6,196 MW φερόμενης ιδιοκτησίας ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. στα αριθμ. τεμάχια 254 & 255 του αναδασμού ΝΑΜΑΤΑ 1983  στην  Δ.Ε. Πλατυκάμπου   του Δήμου Κιλελέρ Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,1 MW φερόμενης ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Φ/Β ΛΑΡΙΣΑΣ  Α.Ε. στη θέση Παλαιοφάρσαλο 2  στην  Τ.Κ. Σταυρού της Δ.Ε. Ενιππέα  του Δήμου Φαρσάλων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,585 MW φερόμενης ιδιοκτησίας ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. στη θέση Μπακί στην Τ.Κ. Δένδρων  στο Δήμο Τυρνάβου  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 8,428 MW φερόμενης ιδιοκτησίας ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. στη θέση Τύμπανο στην κτηματική περιοχή της Τ.Κ. Ζαππείου  στο Δήμο Κιλελέρ  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας  Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ανανέωση άδειας επιφανειακής υδροληψίας από τον Πηνειό ποταμό για αρδευτική χρήση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού στην Κτηματική Περιφέρεια της Τ.Κ Πυργετού του Δήμου Τεμπών της Π.Ε Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου μικρό υδροηλεκτρικό έργο (μΥΗΕ) ισχύος 6,3 MW για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Ο.Ε. που πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση Βουλγάρικα Μανδριά του Δήμου Τυρνάβου της ΠΕ Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Ίδρυση μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής και μονάδας παραγωγής βιοαερίου και σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας ισχύος 0,999 Μwel φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας Π.&Π. ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. ου πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση Μαυρόγια σε περιοχή εκτός του οικισμού Γυρτώνης στο Δήμο Τεμπών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Ανανέωση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με παράλληλη κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της μονάδας ανακύκλωσης – παραγωγής – επεξεργασίας & εμπορίας μετάλλων – σιδηρούχων υπολειμμάτων – απορριμμάτων της εταιρίας ΑΦΟΙ ΦΛΩΡΟΥ Α.Ε. που βρίσκεται στη θέση Αμπελότοποι Ομορφοχωρίου της Δ.Ε. Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Διάφορα-Συζήτηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ