Κατά Τζανακούλη και Χρυσής Αυγής το Εργατικό Κέντρο

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, με ομόφωνη αποφασή της καταγγέλει τον δήμαρχο Λαρισαίων, γιατί μετά τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος των καθαριστριών που διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση πληρωμής τους, τώρα συνεχίζει τον αντεργατικό κατήφορο, παραπέμποντας σε ΕΔΕ τον Πρόεδρο του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών και οργανωτικό γραμματέα του Δ.Σ του ΕΚΝΛ. Σε ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Η παραπομπή του συναδέλφου Χρήστου Καλούση σε ΕΔΕ, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, αλλά συνιστά καθαρή συνδικαλιστική δίωξη  επειδή ενοχλήθηκε από τη διαμαρτυρία που έκανε το Σωματείο στο Δημαρχείο.

Αξιώνουμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία της ΕΔΕ και κάθε άλλης συνδικαλιστικής δίωξης.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με ομόφωνη απόφασή της καταγγέλει τους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που προωθούν την ίδρυση ενός καθαρά δουλεμπορικού ρατσιστικού παραμάγαζου, με την επωνυμία «γραφείο ευρέσεως εργασίας Ελλήνων», υποκαθιστώντας το ρόλο του ΟΑΕΔ, με στόχο να εξασφαλίζουν αφενός πελατειακές σχέσεις με ανέργους και αφετέρου φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργοδότες, καλλιεργώντας το μίσος και τον ρατσισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνά πιο εύκολα η εκμετάλλευσή τους.

Και μ’ αυτή την ενέργειά της δείχνει καθαρά ότι όχι μόνο δεν αντιπαλεύει το καπιταλιστικό σύστημα όπως διατείνεται υποκριτικά, αλλά το στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, δουλεύει για τους μεγαλοεργοδότες τους οποίους προσκυνά. Απόδειξη ότι ποτέ δεν παρέμβηκε και δεν κατήγγειλε εργοδότες που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταδικάζει επίσης την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που παρέχει πλήρη κάλυψη σ’ αυτή την ενέργεια της Χρυσής Αυγής, όπως και σε κάθε λογής δουλεμπόρους, που εκμεταλλεύονται το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί.

Αξιώνει από την κυβέρνηση:

– να ψηφίσει αμέσως νόμο που θα καταργήσει τα δουλεμπορικά γραφεία τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσο και κάθε άλλου που υπάρχει στη χώρα μας.

– να σταματήσει η υποβάθμιση και κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, αντίθετα να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, να αναβαθμίσει τις παροχές του σε ανέργους και εργαζόμενους, να του αποδώσει όλα τα χρήματα που του οφείλει από τις κρατήσεις των εργαζόμενων και δεν τα αποδίδει το ΙΚΑ.

– Να αυξήσει ουσιαστικά το ύψος του επιδόματος ανεργίας και να το δίνει σε όλους τους άνεργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι από κοινού με τα σωματεία και την εργατική τάξη της περιοχής μας, (ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, θρησκεία και χρώμα), θα αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά την βάρβαρη ταξική πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας, την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και την λειτουργία των δουλεμπορικών γραφείων της Χρυσής Αυγής ή άλλων προσώπων και την εκμετάλλευση των ανέργων. Θα δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην ανεργία για την προστασία των ανέργων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ