Πώς να παρουσιάσετε το/τη νέο/α σας σύντροφο στα παιδιά σας

Είστε χωρισμένος/η με παιδιά και επιτέλους γνωρίσατε κάποιον/α που πραγματικά σας αρέσει, και θα θέλατε να γνωρίσετε στα παιδιά σας. Πώς θα προχωρήσετε; Ακολουθούν μερικοί βασικοί κανόνες που όλοι θα πρέπει να ακολουθείτε αν επιθυμείτε τα πράγματα να εξελιχτούν ομαλά…

Πρώτα απ’ όλα, και πριν καν σκεφτείτε να γνωρίσετε το/τη νέο/α φίλο/η σας στα παιδιά σας, θα πρέπει να έχετε σχέση τουλάχιστον έξι μήνες. Χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες για να αρχίσουμε να γνωρίζουμε πραγματικά ένα άτομο. Δεν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον στα παιδιά σας και ένα μήνα αργότερα να πρέπει να τους εξηγήσετε γιατί δεν βλέπουν τον «Γιώργο» ή τη «Μαρία» πια.

Επίσης, θα ήταν καλό να ενημερώσετε τον/την πρώην σας για αυτή σας την κίνηση, αν έχετε καλή σχέση μαζί του/της.

Όσον αφορά τα παιδιά σας τώρα:

1. Μη ξεκινήσετε με μεγάλες προσδοκίες. Η πρώτη γνωριμία θα πρέπει να είναι μια απλή συνάντηση, ένα απλό γεγονός. Δεν μπορεί κανένας να αναγκάσει κανέναν να του αρέσει κάποιος/α. Λέγοντας στα παιδιά σας ότι θα πρέπει να είναι καλά παιδιά ή ότι θα πρέπει να συμπαθήσουν τον/την σύντροφό σας, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να καταστρέψετε την πρώτη συνάντηση. Αφήστε τα ελεύθερα να σχηματίσουν τη δική τους άποψη.

2. Φροντίστε οι πέντε πρώτες συναντήσεις να γίνουν σε χαλαρό σκηνικό και με άλλους φίλους παρόντες. Για παράδειγμα, οργανώστε ένα μπάρμπεκιου. Θα πρέπει να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωρίσουν τον/τη φίλο/η σας σε μια διασκεδαστική, χαλαρή, χωρίς πίεση ατμόσφαιρα. Η παρουσία και άλλων φίλων θα δεν θα επιτρέψει στα παιδιά να αισθανθούν ότι απειλούνται. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων πέντε συναντήσεων καλό είναι να μη προσπαθήσει ο/η φίλος/η σας να δείξει αγάπη για τα παιδιά σας. Ας γίνουν απλοί φίλοι πρώτα, χωρίς υπερβολές.

3. Πηγαίνετε αργά: Να θυμάστε, ίσως να εσείς να είστε ερωτευμένος/η, αλλά τα παιδιά σας χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν σε μια νέα κατάσταση. Ακολουθείτε τις ενδείξεις. Αν έχετε την αίσθηση ότι έχουν πρόβλημα, μιλήστε τους. Πάτε αργά στην αρχή, αν πρέπει, γιατί αυτό θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία αργότερα.

4. Μια μαμά, ένας μπαμπάς: Καθησυχάστε τα παιδιά σας ότι έχουν μόνο μία μαμά και έναν μπαμπά. Κανείς δεν θα αντικαταστήσει κανέναν από εσάς. Ακόμη και αν στο παιδί σας αρέσει πολύ ο/η νέος/α σας σύντροφος, και επειδή είναι σε πολύ νεαρή ηλικία, αρχίσει να τον/την αποκαλεί «μπαμπά» ή «μαμά», θα πρέπει να το πάρετε στην άκρη και να του πείτε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει ο «Γιώργος» ή η «Μαρία», αλλά έχεις μόνο μια μαμά, και μόνο ένα μπαμπά.

5. Κανόνες για τη Νέα Οικογένεια: Δεδομένου ότι αρχίζετε να αποτελείτε μια νέα ομάδα, είναι σημαντικό για σας να συζητήσετε με τον/τη σύντροφό σας για κάποια βασικά θέματα.

Επειδή θέλετε τα παιδιά σας να είναι ευτυχισμένα σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον, πρέπει να κάνετε έγκαιρα με τον/τη σύντροφό σας μια καλή συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες, την πειθαρχία, τα χρήματα, την εκπαίδευση των παιδιών, και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε στο μέλλον.

Πηγή: GalTime

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ