Δεκάδες προβλήματα αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Με πολλά προβλήματα άρχισε και φέτος η σχολική χρονιά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τα προβλήματα οξύνθηκαν με τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Στο 50% των τμημάτων στα 150 γυμνάσια και λύκεια της δυτικής Θεσσαλονίκης παρακολουθούν μαθήματα από 26 έως 30 μαθητές

Χτες, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί έστησαν συμβολικά μία υπαίθρια σχολική αίθουσα χρησιμοποιώντας, συμβολικά, θρανία από τμήμα που συγχωνεύτηκε.

Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν πως φέτος ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Τα κονδύλια από το υπουργείο Παιδείας δεν επαρκούν και δίνονται με το σταγονόμετρο. Ο Γιάννης Λαθήρας, μέλος του δ.σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μιλώντας στον «Αγγελιοφόρο» τόνισε πως «αν δε σταλούν επαρκή κονδύλια τους επόμενους μήνες, θα μείνουν σχολεία χωρίς θέρμανση».

Στο μεταξύ, στα 150 γυμνάσια-λύκεια της δυτικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν 1.200 τμήματα, εκ των οποίων τα 600 φιλοξενούν από 26 έως 30 μαθητές.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου», ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης, υποστηρίζει πως «δυστυχώς, μαθητές στοιβάζονται ακόμη και στις κατευθύνσεις, όπου προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι τραγική η κατάσταση».

Προβλήματα δημιουργούνται στα σχολεία και από τις ελλείψεις προσωπικού. «Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Είχαν υποσχεθεί ότι θα στείλουν 14.000 αναπληρωτές στα σχολεία της χώρας και μέχρι σήμερα έχουν προσλάβει περίπου 4.500 στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια», είπε ο κ. Ζαγανίδης.

Πληροφορίες: agelioforos.gr

(Σημείωση συντάκτη: η ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη ξεσηκώθηκε. Στη Λάρισα οι συνδικαλιστές γιατί κοιμούνται; Δεν στοιβάζονται οι μαθητές στα τμήματα;)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ