Κλειστό το Αριστοτέλειο την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Με δεδομένα τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η διοίκηση του ιδρύματος, αποφάσισε να κλείσει το Πανεπιστήμιο την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Οκτωβρίου…

Η πρυτανεία ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας το ποσό των 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των λειτουργικών εξόδων του. Μάλιστα σε συνεδριάσεις που έγιναν την Πέμπτη το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη καθαριότητας, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των αναδόχων εταιρειών καθαρισμού, που ζητούν τα οφειλόμενα.
 
Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τους μισθούς των υπαλλήλων αναδόχων εταιρειών, ενώ το Ίδρυμα ζήτησε από τις εταιρείες να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας για την καθαριότητα.
 
Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών – οι γραμματείες των οποίων στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς υπαλλήλους – αποφασίστηκε ότι θα διεξάγονται κανονικά από τη Δευτέρα, στην Φοιτητική Λέσχη του πανεπιστημίου.

Πηγή:¨24h

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ