Λ. Βουγιατζής: Νεόκοποι καλαμοκαβαλάρηδες της τοπικής εξουσίας

Συνέχεια στην κόντρα του με το δήμαρχο Τυρνάβου με αφορμή τις δύο προσλήψεις ημετέρων, αλλά και την “ήξεις αφήξεις  απάντηση του δημάρχου στα όσα ανέφερε στην πρώτη του επιστολή, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Λ. Βουγιατζής κάνοντας λόγο για αλαζονικές συμπεριφορές και για νεόκοπους καλαμοκαβαλάρηδες. Στην δεύτερη επιστολή του ο κ. Βουγιατζής τονίζει:

“Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, αντί να εξηγήσει στον κόσμο πως προέκυψαν οι “προσλήψεις συγγενών και φίλων” η δημοτική αρχή και ο δημαρχος Τυρνάβου προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από απαράδεκτους, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και από επιθέσεις σε προηγούμενες δημοτικές αρχές και δημάρχους.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε, παρότι θα αρκούσε μια ελάχιστη επιλογή από όσα καθημερινά χρησιμοποιούν οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου για να περιγράψουν διαφόρων τύπων αλαζονικές συμπεριφορές και το υπεροπτικό ύφος νεόκοπων καλαμοκαβαλάρηδων της τοπικής εξουσίας. Θα επαναφέρουμε το θέμα στην ουσία του και θα ρωτήσουμε ξανά. Από τους δεκάδες οικονομολόγους και λογιστές που ζουν στον Δήμο μας, πως επελέγη η συγγενής του δημάρχου; Και από τους δεκάδες επίσης μηχανικούς και τοπογράφους πως επελέγη η υποψήφια δημοτική του σύμβουλος;

Οσο  για το αν πρόκειται για προσλήψεις ή όχι, ο κόσμος ξέρει καλά πλέον την τακτική των προσλήψεων με τη μορφή παροχής υπηρεσιών  ( τα περίφημα μπλοκάκια ), τακτική που παρακάμπτει κάθε είδους αξιοκρατία και που στερεί και από τους βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Όσο για τα ευρύτερα πολιτικά ζητήματα απαιτεί θράσος και αλαζονεία, ο δήμαρχος που χρεώνει την επόμενη γενιά με δάνειο ύψους μεγαλυτέρου από δυο (2) εκατομμύρια ευρώ, και κατηγορεί τον προηγούμενο για δανεισμό του Δήμου! Ο ίδιος που πριν λίγες ημέρες προσέλαβε “συγγενείς και φίλους”, να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή για ρουσφέτια! Αυτός που έχει εργαζόμενους απλήρωτους, που κλείνει το κοινωνικό παντοπωλείο, που αυξάνει την τιμή του νερού, αλλά βρίσκει κοντά στα σαράντα έξι (46) χιλιάδες ευρώ το χρόνο, από τα χρήματα του Δήμου και προσλαμβάνει δύο (2) προσωπικούς συμβούλους, για να τον συμβουλεύουν πώς να ασκεί την εξουσία ( άλλο μέγα θέμα – πρόκληση, σε καιρούς λιτότητας και έλλειψης χρημάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση)”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ