Διδακτική στήριξη σε παιδιά ανέργων από το ΕΚ Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΝΛ, παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, παίρνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να παρέχει διδακτική στήριξη σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, μονογονεικών οικογενειών και ορφανά, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Άλλωστε ούτε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ούτε θέλει να γίνει φροντιστήριο.  

Συγκεκριμένα, η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα μικρό αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά) και (ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ)

Προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και για να λυθούν μια σειρά πρακτικά προβλήματα, χρειάζεται να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Τρίτη 16 Οκτώβρη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – στο 2ο όροφο) μέχρι την Τρίτη 16 Οκτώβρη από τις 9 π.μ έως τις 1.30 το μεσημέρι. Για πρόσθετες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΕΚΝΛ 2410 250708, 532459.

Η δήλωση για συμμετοχή πρέπει να γίνεται από τον γονέα αυτοπροσώπως, αν πρόκειται για παιδί ανέργων ή μονογονεικών οικογενειών και από το ίδιο το παιδί αν είναι ορφανό και από τους δυο γονείς.

Η δήλωση για συμμετοχή, πρέπει να συνοδεύεται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δυο γονέων αν είναι άνεργοι), αντίγραφο οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο, για τις περιπτώσεις μονογονεικών οικογενειών ή ορφανών.

Παράλληλα το ΕΚΝΛ, προγραμματίζει μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες σε δυο γκρουπ (αρχάριοι και λίγο προχωρημένοι).

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com