Στην ψηφιακή εποχή μπαίνουν αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

Πλήθος γεωπόνων απ’ όλη την Ελλάδα παρευρέθηκε στο ενδιαφέρον ενημερωτικό σεμινάριο – εκδήλωση  που διοργανώθηκε από  το Γεωπονικό Σύλλογο στη Λάρισα και είχε σαν θέμα του τις νέες τεχνολογίες για αγρότες στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μεταφέροντας σχετικό μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, ο Α΄ αντιπρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γεώργιος Κορμέντζας προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν τους αγρότες να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης  έτους 2013 κάνοντας χρήση της σχετικής τεχνολογικής πλατφόρμας που υποστηρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.  Ξεκινώντας από το 2012, παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής αίτησης με αλφαριθμητικές και γεωχωρικές μεταβολές. Ταυτόχρονα, υποβάλλονται οι δηλώσεις αγροτικής ασφάλισης και ενημέρωσης του Μητρώου Αγροτών που είναι επίσης απαραίτητη στα διάφορα μέτρα των γεωργοπεριβαντολλογικών προγραμμάτων. Η τεχνολογική ωρίμανση επιτρέπει να υλοποιηθούν πληθώρα ψηφιακών υπηρεσιών που συντελούν στη διαφάνεια και την διοικητική απλούστευση προς όφελος του πολίτη. Ακολούθως, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα όπως οι «ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ»  από την κ. Αγγελική Ζώγα καθώς και οι «εφαρμογές υποστήριξης συναλλαγών με τον Πολίτη»  από την κ. Ειρήνη Ζωγράφου. Ο κ. Κύριλλος Κόρδεβας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία των «Αγροπεριβαλλοντικών» και η κ. Κατερίνα Βενιζέλου επέδειξε τον τρόπο διαδικτυακής υποβολής της «Αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2013».

Τέλος η κ. Σίσσυ Γεωργοπούλου παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα  ενημέρωση για τη «Νέα  Κ.Α.Π. 2014-2020».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτριος Σοφολόγης. Μετά το πέρας των συζητήσεων υπήρξε σημαντική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των γεωπόνων και των εισηγητών,  για τις παρουσιάσεις τους, τα θέματα της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης καθώς και  πιθανά προβλήματα που υπάρχουν στα αγροπεριβαλλοντικά και δύναται να αντιμετωπισθούν λαβαίνοντας υπόψη και τη μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο Νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Π.Ο.Σ.Ε.Γ., η Π.Ο.Σ.Γ., ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com