Το 21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας πραγματοποιείται το Σάββατο

Στο πλαίσιο της μουσικής προσφοράς του στη πόλη της Λάρισας και στη προσπάθεια για την αναβάθμιση της χορωδιακής έκφρασης, ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας έχει καθιερώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το «Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας», με στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού.

Ο Σύλλογος, διοργανώνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας το 21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας, με συνδιοργανωτή τη Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Παίρνουν μέρος υψηλού επιπέδου χορωδίες νεανικές και άλλες, που θα παρουσιάσουν εξαιρετικά μουσικά προγράμματα, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει ιδιαίτερες ερμηνείες και μοναδικές εκτελέσεις.

Μια από τις συμμετέχουσες χορωδίες είναι η Γυναικεία Χορωδία « Eυ Choralis» από το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια νεανική χορωδία που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2010 σαν τμήμα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της δημιουργίας αυτού του μουσικού σχήματος είναι να προάγει τη χορωδιακή τέχνη και μουσική στην τοπική κοινωνία, και να προσφέρει, σε όσους έχουν ανάλογο ενδιαφέρον, μία διέξοδο έκφρασης μέσα από τη χορωδιακή μουσική.

Η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας έγινε το Μάιο του 2011 στο Ωραιόκαστρο. Έκτοτε η χορωδία εμφανίζεται τακτικά στην πόλη της, όσο και σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας θετικές κριτικές.

Τη χορωδία προετοιμάζει η εκπαιδευτικός μουσικής Άννα Γεράση και διευθύνει ο μουσικολόγος Αντώνης Κωνσταντινίδης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ