Αριστερή Παρέμβαση: Οι μαθητές θα ζήσουν φέτος εφιαλτικές στιγμές

Για τεράστια προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση έκαναν λόγο χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της «Αριστερής Παρέμβασης» επισημαίνοντας ότι στο νομό Λάρισας υπάρχουν σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους και με ανύπαρκτες πλέον δυνατότητες κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι κ.κ. Δ. Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, Αγ. Αδάμου περιφερειακός σύμβουλος και Σ. Παραφέστα ενώ έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων λείπουν καθηγητές από τα σχολεία της Βερδικούσιας και της Καλλιθέας (κυρίως μαθηματικοί ), ενώ το Ειδικό Σχολείο της Γαλανόβρυσης είναι πλέον στον «αυτόματο πιλότο», καθώς λείπουν δάσκαλοι και ειδικό προσωπικό επί ένα μήνα τώρα. Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα στο Λιβάδι αλλά και σε κάποια νηπιαγωγεία της περιοχής.

«Το υπουργείο Παιδείας και η τοπική ηγεσία δεν φαίνεται να πτοούνται από τις εκρήξεις οργής των μαθητών και των γονιών τους και αντί να προχωρήσουν στην κάλυψη των κενών, είτε με αποσπάσεις, είτε με διορισμούς αναπληρωτών προχωρούν στην υποβάθμιση των σχολείων της περιοχής, όπως ακριβώς έκαναν και με τις περίφημες συγχωνεύσεις πέρυσι δημιουργώντας τμήματα μαμούθ και εκπαιδευτικούς λάστιχο», σημείωσαν με νόημα.

Παράλληλα τόνισαν ότι είναι πλέον φανερό πως αυτό τον χειμώνα οι μαθητές του νομού, με τα 30άρια τμήματα, τους πλανόδιους (σε 5-6 σχολεία) καθηγητές και την ανύπαρκτη σχεδόν χρηματοδότηση θα ζήσουν εφιαλτικές στιγμές για τα μορφωτικά τους δικαιώματα και υποστήριξαν ότι την ίδια ώρα παραμένουν τα τραγικά προβλήματα στις δομές του υπουργείου Υγείας για τα αυτιστικά παιδιά.

«Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας στην οικοδόμηση ενός πραγματικού μετώπου πάλης ως το μόνο δρόμο για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Καλούμε τέλος το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει θέση για τα καυτά προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας» υπογράμμισαν αναφέροντας ακόμη ότι οι εργαζόμενοι, και οι εκπαιδευτικοί ανάμεσά τους, συνειδητοποιούν πλέον όλο και βαθύτερα ότι ο μόνος δρόμος και η μόνη πραγματική αντιπολίτευση είναι οι μαζικοί, μαχητικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ