Νεκρώνει η χώρα στις 18 Οκτωβρίου

Η Ελλάδα ξεσηκώνεται ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα

Σε νέες κινητοποιήσεις πηγαίνουν εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στις 18 Οκτωβρίου, αφού ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΕΣΕΕ κάλεσε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους να ζητήσουν από τα μέλη τους να κλείσουν τα καταστήματά τους την ίδια μέρα και να πάρουν μέρος σε πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι ότι δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα που είναι η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεδρίαση του, την Τετάρτη αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και για αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών.

Επιτέλους… Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών.

Αντιστεκόμαστε – Αντιδρούμε: 

Σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.

Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…»

ΕΚ Λάρισας – ΠΑΜΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτωβρίου απευθύνει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην  Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 10 π.μ., με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση του ΕΚΛ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα. Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στην απεργία.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!»

Σε άλλο σημείο τονίζει: Εργαζόμενε μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.

Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο».

Η ανακοίνωση του ΕΚΛ καταλήγει: «Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων».

ΕΣΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου την διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο  των καταστημάτων για την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου.

Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη τη διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 στις 12 μ.

Για την υποστήριξη της κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε:

1. Τη μίσθωση λεωφορείων για τη διευκόλυνση της οργανωμένης καθόδου των συναδέλφων που το επιθυμούν.

2. Την αποστολή αφισών και επικοινωνιακού υλικού που θα τοποθετηθεί στις προθήκες των καταστημάτων προς τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες. 

3. Την κατάρτιση περαιτέρω κεντρικών μηνυμάτων και την αποστολή τους προς τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους.

4. Την εκπομπή τηλεοπτικού σποτ μηνυμάτων για την υποστήριξη της κινητοποίησης.

5. Τη δημιουργία πανό για την κάθε Ομοσπονδία και πλακάτ για τους Εμπορικούς Συλλόγους, που τα μέλη τους θα είναι παρόντα στο συλλαλητήριο.

6. Πραγματοποίηση την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, τοπικών συνεντεύξεων τύπου των Εμπορικών Συλλόγων με την συμμετοχή και των τοπικών κοινωνικών εταίρων. Την ίδια ημερομηνία θα προβεί σε κεντρική συνέντευξη Τύπου η ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

7. Συμμετοχή της ΕΣΕΕ στην πανευρωπαϊκή απεργία και στάση εργασιών που οργανώνεται στις 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω από τον Εμπορικό Σύλλογο καλούνται, όσοι έμποροι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Συλλόγου (τηλ.2410 532330 – 6932 434401 – 6978 890910) μέχρι τη Δευτέρα 15/10.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ