Το πραγματικό όνομα του Ρήγα στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού

Με επιστολή της η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα συγχαίρει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τους συγγραφείς του βιβλίου  Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού διότι στο 8ο Κεφάλαιο «Ο Ρήγας Βελεστινλής και ο Αδαμάντιος Κοραής», σελ. 58-61, αναγράφουν το όνομα που ο ίδιος ο Ρήγας χρησιμοποιούσε στα βιβλία του και στους χάρτες του.

Το αναγραφόμενο μέχρι πρόσφατα «Φεραίος» ως επώνυμο του Ρήγα, ο ίδιος ουδέποτε το χρησιμοποίησε  ούτε το ανέγραψε στα έργα του. Του το πρόσθεσαν το 1832 ο Κων. Κούμας και Χριστόφορος Περραιβός και  οι μετέπειτα συγγραφείς.

Μετά την απάλειψη κατά το 1995 από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού του ανιστόρητου  «Αντώνιος Κυριαζής» σαν δήθεν πραγματικού ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή, οι συγγραφείς του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού υλοποιώντας  τις σχετικές μελέτες καθώς και τα πορίσματα των Διεθνών Συνεδρίων που διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία (πρόσφατα με επιτυχία διοργανώθηκε το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ρήγα και τη γενέτειρά του) αποκατέστησαν πλήρως το όνομα του εθνεγέρτη και επαναστάτη «Ρήγα Βελεστινλή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ