Τρόπαιο Βαλκανικών Πολέμων από την 1η Στρατιά

Πορεία στο χρόνο από 71 στελέχη του μεγαλύτερου στρατιωτικού σχηματισμού της χώρας

Ξεκίνησε χθες η αγωνιστική πορεία με τίτλο «Τρόπαιο βαλκανικών πολέμων» που διοργάνωσε η 1η Στρατιά για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την έναρξη των πολέμων. Πρόκειται για μία δοκιμασία 9 ημερών, που περιλαμβάνει πορεία 269,5 χιλιομέτρων (μ/ο 30 χλμ την ημέρα) και 2 βολές.

Στην πορεία που έχει δρομολόγιο τη νικηφόρα πορεία των μαχητών του 1912, (Μάνδρα – Σέρβια – Κοζάνη – Βέροια Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν 71 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (οι 4 γυναίκες). Είναι αγώνας πολύ υψηλών απαιτήσεων κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι οποίες όμως, όπως είπε κι ο Δκτης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντγος Γεώργιος Σοφιανίδης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τις κακουχίες του πολέμου. Τα μετάλλια που θα φορέσουν στο στήθος οι 3 πρώτοι νικητές στη μία όψη θα έχουν τον Εύζωνο και στην άλλη το Θωρηκτό Αβέρωφ, ενώ θα υπερίπταται κι ένα αεροπλάνο της εποχής.

Η τελετή έναρξης της επετειακής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία της Μάνδρας και η πορεία θα ολοκληρωθεί στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ