Και ανορθόγραφος ο δήμαρχος Τυρνάβου

Δεν φτάνει που ο δήμαρχος Τυρνάβου Ν. Μαλάκος τοποθέτησε πλακέτα για να διαφημίσει ένα ανύπαρκτο έργο, την δήθεν ανακαίνιση του ΚΑΠΗ στον Αμπελώνα, την έγραψε και εντελώς ανορθόγραφα κάνοντάς μας να ξεχάσουμε και αυτά που έχουμε μάθει για την ορθογραφία.

Ο δήμαρχος πέτυχε το ακατόρθωτο αφού μέσα στις ελάχιστες ελληνικές λέξεις της πλακέτας έκανε 2 σοβαρότατα λάθη. Τα πρώτο αφορά τη φράση «με δαπάναις», αντί του σωστού «με δαπάνες» ή του σκέτου «δαπάναις» αν ήθελε να χρησιμοποιήσει δοτική η οποία όμως δεν συνοδεύεται από το «με».

Το δεύτερο είναι ακόμη χειρότερο αφού αφορά το θεσμό που υπηρετεί και γράφει τη φράση «επί δημαρχείας», αντί του σωστού επί δημαρχίας, μπερδεύοντας όπως είναι προφανές τη δημαρχία με τα δημαρχεία.

Πράγματι αδιανόητο για ένα άτομο που έχει τελειώσει νομική, αλλά και για τους δύο αντιδημάρχους του που είναι δάσκαλοι. Ας τρέξουν να κατεβάσουν την ταμπέλα γιατί πολλά μικρά παιδιά περνούν και την κοιτάζουν και δεν αποκλείεται να μάθουν λάθος τις λέξεις, πιστεύοντας ότι αφού το γράφει ο δήμαρχος κάτι θα ξέρει…     

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ