Συνέδριο Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα

Από σήμερα έως και τις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Imperial, το 5ο Συνέδριο Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας, με θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα  – Ουροποιητικός Καρκίνος». Το συνέδριο διοργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη συνεργασία της Πνευμονολογικής  & Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας & με διεθνείς συμμετοχές. Τελεί υπό την αιγίδα  της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο καθηγητής κ. Χρήστος Παπανδρέου.   

Το συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα στις 5.30  μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα «Ολυμπος» του ξενοδοχείου Larissa Imperial. Θα συνεχιστεί αύριο και θα τελειώσει το Σάββατο  το μεσημέρι.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Καρκίνος πνεύμονα: Πρόληψη και διάγνωση, Τοπική θεραπεία μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και προχωρημένος καρκίνος πνεύμονα, καθώς και Ουροποιητικός καρκίνος: Καρκίνος προστάτη και προχωρημένος καρκίνος προστάτη, Καρκίνος όρχεως, Καρκίνος νεφρού. Επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου θα είναι διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες και από το εξωτερικό θα συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά ο καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας – Αντικαρκινικού Κέντρου M.D. Anderson, Dr. L. Pisters ο οποίος όπως και κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεος και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά χημειοθεραπεία). Για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχει στο συνέδριό μας και ο Dr Ara Vaporcian, καθηγητής, Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς – Αγγείων – Θώρακα του Πανεπιστημίου του Τέξας – Αντικαρκινικού Κέντρου M.D. Anderson, ο οποίος θα πραγματοποιήσει χειρουργεία εξαίρεσης υπολειπόμενης τερατωματικής νόσου μεσοθωρακίου σε ασθενείς με Ca όρχεως. Η ιατρική και κοινωνική προσφορά αυτού του συνεδρίου είναι ανεκτίμητη καθώς αφ’ ενός συνιστά πραγματική ίαση για τους νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και αφ΄ ετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθιστώντας το Π.Γ.Ν.Λ. κέντρο πανελλαδικής αναφοράς τέτοιων χειρουργείων ιάσεως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ