ΕΣΛ: Το χωριό του Αϊ Βασίλη είναι ένα μεταμφιεσμένο παζάρι

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωριό του Αϊ Βασίλη στη σκεπαστή της Νεάπολης εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας χαρακτηρίζοντας το χωριό “μεταμφιεσμένο παζάρι” που κανένα όφελος δεν θα επιφέρει στην πόλη. Αντίθετα ο μόνος που θα έχει όφελος θα είναι ο επιχειρηματίας του χωριού του Αϊ Βασίλη.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τσιαπλές υπογράμμισε ότι η απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου της πόλης προέρχεται από το γεγονός, ότι για δύο μήνες καίριας και ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων, η όποια οικονομική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα θα μεταφερθεί εκτός  του κέντρου, με αποτέλεσμα να νεκρώσει η αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπλέ από την απόφαση της δημοτικής αρχής γεννιούνται πολλά και κατά τη διοίκηση του συλλόγου αναπάντητα ερωτήματα, όπως:

-Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή αφού είχε σκοπό να δημιουργήσει κάτι που θα καταστήσει την πόλη μας πόλο έλξης για το διάστημα των γιορτών δεν κάλεσε εγκαίρως όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εκφράσουν τη γνώμη τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους

-Για ποιο λόγο έλαβε μόλις πριν από μία εβδομάδα (22/10/2012) κατά πλειοψηφία την απόφαση της απευθείας εκμίσθωσης χώρου 10000 τμ σε ιδιώτη που διατηρεί ατομική επιχείρηση, και όχι σε ομάδα επιχειρηματιών όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο, η δραστηριότητα της οποίας ουδεμία σχέση έχει με τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Θα μπορούσε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο πολύ νωρίτερα, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά, αντί να λάβει απόφαση δια περιφοράς.

-Για ποιο λόγο εκμίσθωσε δημοτικό χώρο έναντι του ανάξιου λόγου ποσού των 1000 ευρώ. Αυτό θα είναι το οικονομικό όφελος για το Δήμο.

-Τι όφελος θα έχει η πόλη, από τους επισκέπτες από όμορους νομούς, οι οποίοι απλά θα περνάνε κάποιες ώρες στη σκεπαστή αγορά κατά τα πρότυπα του παζαριού, και μετά θα γυρίζουν στις πόλεις τους.

“Καλούμε το δήμαρχο να μην υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης και να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αν επιθυμεί η δημοτική αρχή να κάνει κάτι πραγματικά ωφέλιμο για την πόλη μας ας καλέσει του φορείς να συζητήσουμε πώς μέσα από δράσεις τις ημέρες των γιορτών θα αναδείξουμε την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα. Πώς θα γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες το αρχαίο θέατρο, το λόφο του φρουρίου, το Μπεζεστένι, το Μύλο του Παπά, το εμπορικό κέντρο της πόλης. Γιατί δεν αξίζει στην πόλη μας να είναι η πόλη των παζαριών και της σκεπαστής αγοράς.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε μια τέτοια προσπάθεια και δηλώνουμε παρόντες σε κάθε σχετικό διάλογο, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την ακύρωση των εκδηλώσεων στη σκεπαστή αγορά. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να λάβουν δημόσια θέση επί του θέματος.

Οι έμποροι της Λάρισας δηλώνουμε πως θέλουμε το δημοτική αρχή της πόλης δίπλα μας συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο και όχι αντίπαλο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαπλές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ