Εκσυγχρονίζονται τα σφαγεία Ελασσόνας

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος  συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Ελασσόνας και πρόεδρο των Σφαγείων Ολύμπου-Ελασσόνας Α.Ε., κ. Ελευθέριο Καϊμακάμη, και την κ. Κωσταντία Κίτσα, υπεύθυνη γραμματείας των σφαγείων. Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το σφαγείο και την ΕΑΣ Ελασσόνας.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στην πορεία του επενδυτικού σχεδίου για εκσυγχρονισμό της επιχείρησης που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ Μέτρο 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων». Τα Σφαγεία Ολύμπου-Ελασσόνας Α.Ε. έλαβαν έγκριση να προβούν σε επενδύσεις  για εκσυγχρονισμό της σφαγειοτεχνικής υποδομής, ύψους 306.500 ευρώ. Επιπροσθέτως, για την προσαρμογή στα κοινοτικά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας διατίθενται στην εταιρεία κονδύλια ύψους 300.000 ευρώ.

Τo σφαγείο, συνιδιοκτησία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας και του Δήμου Ελασσόνας, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τοπική κοινωνία καθώς στηρίζει την κτηνοτροφία,  και  εν γένει την οικονομία της περιοχής. Με την αναβάθμιση του σφαγείου και τη λήψη της απαιτούμενης πιστοποίησης θα διευκολυνθεί και η διάθεση στην αγορά των εξαιρετικών προϊόντων ΠΟΠ αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ο εκσυγχρονισμός των Σφαγείων Ολύμπου-Ελασσόνας αποτελεί εχέγγυο για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τόσο στους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές. Αφενός  η αναβάθμιση της σφαγειοτεχνικής υποδομής, διασφαλίζει την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών. Αφετέρου η σφαγή των ζώων και η χρηστή διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των αποβλήτων από το σφαγείο, βάσει των προβλεπόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κανονισμών, συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου στη δημόσια υγεία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ