Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Εκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα ορεινά των Τρικάλων

Τη στήριξή του στις πληγείσες από την θεομηνία της Κυριακής ορεινές περιοχές των Τρικάλων εξέφρασε με δήλωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης. Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει :

«Οι ζημιές που υπέστησαν οι ορεινές περιοχές των Τρικάλων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης Κυριακής είναι πράγματι εξαιρετικά εκτεταμένες : κατοικίες, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, δρόμοι, έργα αντιστήριξης, αντιπλημμυρικά έργα παρουσιάζουν μία εικόνα ολοκληρωτικής σχεδόν καταστροφής.

Το εύρος των ζημιών αποκαλύπτει το έλλειμμα αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο οφείλεται κυρίως στην δραστική περικοπή των διατιθέμενων για αντιπλημμυρικά έργα πόρων. Με άλλα λόγια, οι δημόσιες υποδομές, οι ιδιωτικές περιουσίες, ακόμα και η ασφάλεια και η ζωή των κατοίκων, αφέθηκαν ανυπεράσπιστες απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.

Θεωρούμε απαραίτητο, πρώτον, να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για την πλημμελή εκτέλεση προληπτικών αντιπλημμυρικών έργων. Και, δεύτερον, να δοθούν άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις, οι πόροι και η υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται για την αποκατάσταση των καταστροφών.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ