Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται την Τρίτη και την Τετάρτη και οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.Στο πλαίσιο αυτής της νέας κινητοποίησης που συμπίπτει με την κατάθεση στη Βουλή του σκληρού πακέτου των μέτρων και τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2013 το ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ  προγραμματίζει απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ., επίσης στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία αναφέρονται τα εξής:

«Τα  νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου διευρύνουν τη βαρβαρότητα, την αδικία, τη φτώχεια και την  εξαθλίωση.

Είναι αποδεκτό απ΄ όλους ότι όλα τα μέτρα που η τρόικα επέβαλε και οι κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο και τον καθημερινό μόχθο τους.

Παράλληλα  η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό. Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση και την ασφάλεια  του ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

Kαλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη γενική  απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν με όλους τους φορείς της πόλης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ