Οι Γερμανικές εξαγωγές πέφτουν με ταχύ ρυθμό

Σύμφωνα με την The Guardian, oι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν το Σεπτέμβριο με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τα τέλη του περασμένου έτους. Tα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει μολύνει την οικονομική δύναμη της ηπείρου…

Πρόσφατα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι το επιχειρηματικό κλίμα έχει επιδεινωθεί, ο ιδιωτικός τομέας έχει συρρικνωθεί και οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν. Επιπλέον, η Siemens ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος κατά € 6 δισ. για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Τον Σεπτέμβριο οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6% και οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,5% από μήνα σε μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συνολικά οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και οι παραγγελίες από χώρες της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 9,1%.

“Η κρίση χρέους έχει φτάσει στη Γερμανία: στο τέλος του έτους 2012, η μικρότερη  ζήτηση από το εξωτερικό αυξάνει την αβεβαιότητα που έχει βαρύνει τις επενδύσεις από το καλοκαίρι του 2011,” δήλωσε ο Andreas Scheuerle.

“Τα στοιχεία του εμπορίου είναι φυσιολογική συνέπεια των φτωχών βιομηχανικών παραγγελιών, οι οποίες έχουν μειωθεί δραματικά μέσα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο αναλυτής κ. Jens Kramer.

Ο Heiko Peters της Deutsche Bank είπε ότι η Γερμανία είναι ευάλωτη στην κρίση χρέους, αφού το 40% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνουν στην ευρωζώνη.

(Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουν οι Γερμανοί ότι φτωχοί Ευρωπαίοι σημαίνει και φτωχή Γερμανία)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ