Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Φύτεψαν κρινάκια στην άμμο στη Σωτηρίτσα

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ολοκλήρωσαν την Κυριακή τη δράση τους σχετικά με τη διάσωση του φυτού με …προϊστορικό παρελθόν, του γνωστού στους περισσότερους ως «κρίνου της άμμου» ή «της θάλασσας» ή ως «κρίνου της Παναγιάς», γιατί ανθίζει κυρίως την περίοδο του Αυγούστου.

Με τη βοήθεια μαθητών της περιοχής και ενεργών πολιτών φύτεψαν – τώρα είναι κατάλληλη περίοδος  – σπόρους που συγκέντρωσαν από τα υπάρχοντα φυτά και βολβούς που θα βλαστήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα, μετέφεραν με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής Αγιάς πέτρες με τις οποίες οριοθέτησαν μια ολόκληρη περιοχή στα όρια Σωτηρίτσας – Βελίκας για να την προστατέψουν από περιπατητές ή αυτοκίνητα. Επίσης, καθαρίστηκε το μέρος εκείνο της παραλίας από σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι παραθεριστές του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φυτό που ομορφαίνει την περιοχή το καλοκαίρι απειλούνταν με εξαφάνιση. Χάρη στη σύμπραξη των ΕΝ.ΠΟ.Λ. με το Δήμο Αγιάς όλο και περισσότεροι κάτοικοι και παραθεριστές ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία και ανάδειξη αυτού του φυτού, η παρουσία του οποίου στην περιοχή είναι ιδιαίτερη και σημαντική.  Από την περασμένη Άνοιξη οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ανέδειξαν το φυτό, εξέδωσαν με την υποστήριξη του Δήμου ενημερωτικά φυλλάδια, περιέφραξαν και σήμαναν τους μεγάλους πληθυσμούς και έκαναν δράσεις φύτευσης (όπως η πρόσφατη με  Έλληνες και Βέλγους μαθητές γυμνασίων). Μετά την χθεσινή δράση, το έργο προστασίας του φυτού αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι της περιοχής και οι παραθεριστές του καλοκαιριού.    

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ