Αλ. Παπαρήγα: Λύση μόνο με μονομερής διαγραφή χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και λαϊκή εξουσία

Η χώρα επέστρεψε στη δεκαετία του ’50 και ο λαός ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης υποστήριξε από τη Λάρισας η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, η οποία περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης που μαστίζει όλη την Ε.Ε.

Όπως ανέφερε, η πολύμορφη καπιταλιστική κρίση που χτυπά τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς αγώνες αφού είναι βέβαιο ότι ο λαός θα δεχθεί και άλλες επιθέσεις είτε στο εισόδημά του είτε στα δικαιώματά του.

Χωρίς αγώνες εκείνο που περιμένει τους εργαζόμενους και κυρίως τους εργαζόμενους στο δημόσιο είναι εφεδρεία – διαθεσιμότητα – ανεργία, αφού στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της απορρίπτει τη λογική των ρετιρέ μεταξύ των υπαλλήλων που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση και τρόικα για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους αφού στόχος τους είναι να καλλιεργήσουν τη διαίρεση στην κοινωνία και τις διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων σπέρνοντας διχόνοια στο λαό για να μην μπορέσει συντεταγμένα και με ενωτικούς αγώνες να αποτρέψει τα σχέδιά τους και να ανατρέψει τις πολιτικές τους.

Η γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι εν μέσω αυτής της πολύπλευρης καπιταλιστικής κρίσης ο λαός δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτα από τα κόμματα που επιδιώκουν τη διαχείριση του προβλήματος μέσα σχεδιασμούς που δεν θίγουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μονομερή διαγραφή του χρέους μέσα όμως από τις υπάρχουσες δομές γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα αφού οι δανειστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις κρατικής περιουσίας και δημόσιας γης για να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να γίνει πράξη η πρόταση του ΚΚΕ που ναι μεν κάνει λόγο για μονομερή διαγραφή του χρέους αλλά επιμένει παράλληλα για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και για λαϊκή εξουσία μέσα από μια πλατιά λαϊκή συμμαχία.

Αν δεν υιοθετηθεί η πρόταση του ΚΚΕ σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα τότε οι καπιταλιστές μέσω των κομμάτων που τους υπηρετούν θα περάσουν σε μια φάση ανάκαμψης αλλά με εξαθλιωμένους εργαζόμενους που δεν θα έχουν δικαιώματα στους χώρους δουλειάς και θα αισθάνονται ηττημένοι από την σκληρή επίθεση του κεφαλαίου.

«Μόνο με τη χειραφέτηση του λαού μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, αλλιώς θα μας περιμένουν χειρότερες ημέρες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ